Corpuri de iluminat decorative pentru locuinta

O locuinta trebuie sa fie cat mai mult iluminata, daca se poate natural, fiind benefic pentru organismul nostru cat si pentru florile pe care le avem in locuinta (daca e cazul).

Din pacate, exista situatii in care apartamentul in care locuim nu este pozitionat cu fata spre rasarit,amiaza sau apus iar soarele nu patrunde aproape deloc in locuinta.

Indiferent ca este sau nu asa, lumina naturala cat si cea artificiala sunt importante iar in cazul celei de-a doua varianta, alegerea corecta tine doar de noi.

In cazul meu, ma incadrez in a doua situatie in care lumina naturala nu patrunde deloc in locuinta si am nevoie de iluminare artificiala pentru a-mi desfasura activitatile zilnice in locuinta.

Ce fel de lumina este benefica pentru organism?

Lumina, in cadrul locuintei, nu trebuie sa aiba nuanta galbena sau de alta culoare. Lumina trebuie sa fie alba si sa fie distribuita din doua locuri: de jos in sus cat si de sus in jos pentru a crea un nivel de iluminare uniforma in incapere. Asadar, nu este suficient sa ai cateva becuri distribuite pe suprafata tavanului. Nu este suficient! Lumina trebuie sa acopere in mod egal toata suprafata locuintei iar intensitatea acesteia sa fie reglabila in functie de nevoia de moment.

Am gasit acest site cu corpuri de iluminat decorative care reuseste sa imbine utilul cu placutul. Prin design-ul corpurilor de iluminat reuseste sa ofere eleganta si frumusete locuintei si sa ofere o iluminare corecta a acesteia.

Personal recomand un mix format dintr-o lustra de tavan cu 3 sau 4 sloturi pentru iluminat impreuna cu o veioza pe care sa o montezi pe o noptiera. Impreuna vor oferi o iluminare alba profunda si perfect distribuita in toata incaperea.

Un exemplu care va valida informatiile oferite de mine mai sus si care te va ajuta sa iti dai seama cat de importanta este prezenta luminii in camera: Seara inchide toate luminile din locuinta si urmareste un canal tv timp de doua ore. Dupa 120 minute vei observa prezenta unui disconfort la nivelul ochilor datorita lipsei luminii din incapere sau datorita iluminarii prea slabe. Realizeaza acelasi lucru, dar cu luminile aprinse in configuratia propusa de mine in randurile de mai sus si vei observa ca disconfortul vizual nu va mai exista.

De asemenea, incearca sa urmezi acelasi sfat si atunci cand stai in pat si citesti o carte. Prezenta unei veioze te ajuta foarte mult in procesul de citire si te ajuta sa previi acea bine cunoscuta ”oboseala a ochilor”.

Lumina trebuie sa reprezinte un ambient placut si sa nu deranjeze. Lumina artificiala poate inlocui, de foarte multe ori, lumina naturala cu succes si sa nu simti lipsa prezentei celei din urma.

De asemenea, viata plantelor din locuinta tine de prezenta luminii in incapere. Daca ai flori in apartament iar lumina naturala le lipseste, trebuie sa stii sa alegi o sursa de lumina artificiala adecvata pentru un trai indelungat.

Noi am comandat corpuri de iluminat de la magazinul listat mai jos, comenzi care au satisfacut nevoile noastre cu brio.

Orion & GDS Electric SRL
RO6658880, J24/2265/94
Baia Mare, Bd. Bucuresti 108
tel: 0744 33 14 14
mail: info@eOrion.ro

Daca esti in cautarea unei lumini potrivite pentru locuinta ta, afla ca ti-am livrat cea mai de pret informatie. Nu trebuie sa iti faci griji daca nu te pricepi, trebuie doar sa stii ca toate corpurile de iluminat decorative prezente la ei pe site sunt realizate pentru a satisface 100% nevoia de functionalitate si distribuire calitativa a luminii in locuinte.

Modelul ales tine doar de gustul fiecarei persoane si nu suntem aici sa discutam gusturile oamenilor sau sa le criticam. Fiecare este liber sa isi decoreze locuinta dupa bunul plac.

 

Lasă un răspuns