Cat de mult te poate ajuta psihoterapia?

Cu totii avem momente in viata noastra mai putin placute, mai grele si peste care nu putem trece atat de usor iar atunci este momentul in care avem nevoie de ajutor de specialitate. Din pacate, in Romania beneficiile psihoterapiei nu sunt foarte bine cunoscute de populatie si de multe ori acest domeniu este confundat cu psihiatria. Nu invinovatim pe nimeni aici (din randul cititorilor), este doar lipsa documentarii pe acest subiect si a faptului ca in scoala copiilor nu le sunt explicate aceste domenii de activitate.

Tinerii trebuie informati ca exista ajutor de specialitate atunci cand au nevoie de acesta. Acestia nu trebuie sa se chinuie, sa se frustreze, sa rupa legaturile cu cei din jur, sa se inchida in sine doar pentru ca nu reusesc sa depaseasca anumite momente din viata lor.

Personal am fost mereu atras de psihologie, drept urmare am urmat cursurile Facultatii de Psihologie si asta am facut-o doar pentru mine sa ma ajute pe plan personal, nu profesional. Activez intr-un alt domeniu total paralel cu ceea ce am studiat. Profesional ma declar implinit in domeniul in care activez dupa opt ani, iar personal ma simt implinit datorita studiilor de psihologie si a informatiilor dobandite in perioada facultatii care m-au ajutat sa ma dezvolt personal si sa privesc lucrurile dintr-o alta perspectiva care m-a pus in lumina unor reflectoare, pozitie pe care aveam nevoie sa o adopt pentru a reusi in viata.

Insa nu toti aleg aceasta cale, a studiilor in acest domeniu, iar pentru acestia exista personal calificat capabil sa te ajute. Descopera un cabinet de psihoterapie in Bucuresti unde vei gasi raspunsuri la toate intrebarile si rezolvari la toate situatiile.

Este greu primul pas! Mai exact oamenii sunt sceptici in ceea ce priveste acest tip de ajutor, asta pana cand reusesc sa paseasca pentru prima data intr-un cabinet de psihoterapie. Toti oamenii din jurul meu au gandit la fel, pana au ajuns in momentul in care au participat la prima sedinta de psihoterapie. Cu totii au urmat apoi sedintele iar vietile lor s-au schimbat in bine din toate punctele de vedere. Mai multe informatii poti gasi si pe pagina danielivan.ro.

Atmosfera dintr-un cabinet de psihoterapie este foarte placuta si relaxanta. De fiecare data am parasit cabinetul multumit din toate punctele de vedere si nerabdator sa ma intalesc cu psihoterapeutul la urmatoarea sedinta programata. Desi este  un proces in care tu ca pacient inveti o multime de lucruri noi, schimbul de informatii si experienta personala te ajuta sa te dezvolti personal si sa privesti problema din exteriorul sferei tale personale ca si cum problema nu ti-ar apartine tie. Tocmai prin faptul ca iti este oferita o alta perspectiva pe care ti-o dezvolti cu putin ajutor, dar care iti apartine in totalitate tie, te ajuta sa iei decizii bune si concrete pentru a putea rezolva situatiile in care ne aflam.

Ai mers vreodata la psihoterapeut? Daca da, cum ti s-a parut experienta? Te-a ajutat in rezolvarea problemelor pe care le-ai avut? Daca nu, esti dispus sa incerci?

Lasă un răspuns