Ai nevoie de o ecografie Doppler? Mergi la Clinica Hereditas din Suceava

Treci printr-o sarcina si vrei sa te asiguri ca fatul este sanatos? Vrei sa verifici sanatatea inimii tale? Apeleaza la o ecografie Doppler, prin care sa fie vizualizat fluxul tau sanguin din corp, in timp real. Prin aceasta procedura, se pot depista si diagnostica numeroase boli, atat la nivelul inimii, cat si la nivelul creierului. In cazul femeilor insarcinate, aceasta procedura ajuta la o monitorizare mai buna a fatului si a placentei.

 

La Clinica Hereditas Suceava poti beneficia de ecografii: bidimensionale, tridimensionale, ecografii 4D, Doppler, si cu substanta de contrast. Daca te ingrijoreaza ceva in legatura cu sanatatea ta, aici la clinica o sa dai peste medici specialisti, care sa te ajute atat in diagnosticarea problemei, cat si in tratarea ei.

 

La ce ajuta ecografia Doppler?

 

  1. Cu ajutorul ei este monitorizata sanatatea inimii

 

Prin aceasta ecografie, se evalueaza viteza si directia circulatiei sangelui. Ajuta la depistarea problemelor precum: stenozele valvulare, insuficiente valvulare. Daca ai trecut printr-o operatie recenta la nivelul inimii, ecografia Doppler poate ajuta sa monitorizeze buna functionare a circulatiei sangelui, in urma procedurii efectuate.

 

  1. Monitorizeaza sanatatea fatului si a placentei

 

Prin acest tip de ecografie se pot depista diferite anomalii in timpul sarcinii, cum ar fi: sindromul de transfuzie feto-fetala( sindromul transfuzat-transfuzor) si restrictia de crestere intrauterina. Prin aceasta metoda ecografica, se poate observa circulatia sangelui de la dvs catre fat si de la fat catre dvs, ca sa te asiguri ca totul functioneaza cum trebuie si nu pot aparea probleme.

 

  1. Detecteaza si investigheaza bolile neurologice

 

Accidentele vasculare cerebrale sunt din ce in ce mai intalnite in randul oamenilor. Aceasta ecografie Doppler ajuta la prevenirea lor, prin depistarea diferitelor afectiuni ce pot duce la un astfel de accident. Daca ai suferit un traumatism cranian, prin acest tip de ecografie, poate fi monitorizata cantitatea de sange care ajunge la nivelul creierului, și astfel se observă daca functiile cerebrale au fost afectate, si in ce masura.

 

Ce trebuie sa faci inainte de o astfel de ecografie?

 

Daca mergi la o ecografie Doppler in Suceava, incearca sa nu mananci nimic cateva ore inainte. De asemenea, daca esti fumator, incearca sa nu administrezi nicotina corpului tau inainte de ecografie, pentru ca in urma consumului acestei substante, vasele de sange pot sa se ingusteze, iar rezultatele testelor vor fi eronate.

 

Provoaca durere o astfel de ecografie?

 

Procedura dureaza maxim o ora si nu este deloc invaziva. Ca pacient, o sa trebuiasca sa va intindeti pe spate, se va aplica un gel in zona care trebuie examinata. Nici in timpul ecografiei, si nici dupa nu o sa simtiti vreun fel de durere. Este o procedura sigura, care nu foloseste radiatii, astfel ca nu esti expus/a altor riscuri. De aceea, este foarte potrivita si in timpul sarcinii, nefiind o procedura ce poate afecta fatul. Este una dintre cele mai rapide si simple metode de a afla daca circulatia sangelui este buna.

Ecografia Doppler este o metoda moderna de a afla cum stai cu circulatia sangelui si daca prezinti diferite afectiuni la nivelul inimii sau la nivel neurologic. Programeaza-te la un consult la Clinica Hereditas, daca ai probleme de sanatate sau daca vrei sa te asiguri ca totul este in regula.

 

Contact:

+40 330 408 407

office@clinica-hereditas.ro

 

 

Lasă un răspuns