Scaune auto omologate pentru copii

Astazi o sa va vorbesc despre un subiect destul de delicat pe care am dorit sa-l tratez in unul din articolele mele cu mult timp in urma. Azi i-a venit randul.
Zilnic cand pornim televizorul vedem accidente de masina la stiri si copii care si-au pierdut viata in urma accidentelor. Este tragic ceea ce se-ntampla si mai tragic este ca zilnic sunt astfel de evenimente neplacute, chiar daca unele sunt sau nu mediatizate si expuse publicului. Posturile tv expun intamplarea, dar nu educa pe nimeni ce trebuie sa faca. Ca parinte, trebuie sa oferi siguranta copilului tau fiindca atunci cand te urci la volan, esti principalul responsabil pentru viata ta si a copilului tau. Informarea este gratuita, trebuie doar sa ne intereseze viata copilului nostru. Nu trebuie sa saltam din umeri si sa stam nepasatori.
Un scaun auto pentru copii este de nelipsit din masina familiei in cazul in care aveti un copil si-l urcati in masina cu voi. Acest scaun este special realizat pentru a oferi confort sporit copilului pe perioada deplasarii si pentru a mari gradul de siguranta a acestuia in caz de accident. Acesta este mult mai ferit din orice directie si imposibil de deplasat de la locul sau datorita cotierelor, a protectiei laterale si a centurilor care se inchid in cinci puncte. Noul Cod Rutier obliga transportarea copiilor de pana in 12 ani sau cu o inaltime sub 1,35m in scaune speciale pentru copii. In scopul informarii, m-am documentat in ceea ce priveste siguranta acestora la acest link: http://www.promotor.ro/masini-noi/dosar-analize/ghid-de-scaune-auto-pentru-copii-reguli-si-recomandari-11581534. Aici va sunt expuse zece greseli pe care le puteti face atunci cand instalati scaunul auto pentru copii in masina. Este foarte important sa cititi pentru a nu face si voi aceeasi greseala.
Inca nu am copii, dar pe viitor voi avea. Ma gandesc la copii vostrii si la voi, ca parinti. Copii nu au nici-o vina si nu stiu sa-si asigure viata. Daca tu, ca parinte, nu iei aceste masuri, nu o va face nimeni niciodata in locul tau. Un scaun auto pentru copil nu este deloc scump. Pretul acestuia este destul de scazut si oricine si-l poate permite. Nu exista scuze in astfel de situatii. Exista doar „nu vreau”, nu „n-am stiut” sau „nu am bani”.
Acest articol ar trebui sa-ti dea de gandit. Sunt mai mult ca sigur ca cei care citesc aceste randuri baga la cap, fiindca sunt oameni inteligenti, si-si vor cumpara scaune auto pentru copii lor. Acum esti pregatit de drum?

Comments

Lasă un răspuns