Pictează dorinţele

Respiră adânc şi apoi lasă tot aerul să plece din tine.Închide ochii, goleşte-ţi mintea şi ascultă muzica liniştitoare din depărtare care îţi încântă urechile.Lasă-te pe spate, deschide ochii şi priveşte cerul senin. Priveşte cerul albastru cum se întinde fără limite pe deasupra lumii. El asteaptă ca tu să îl pictezi cu dorinţele tale.

Cu tot ce îţi place, cu tot ce îţi trece prin cap. El este pânza ta iar tu eşti artistul, aşa că nu mai sta şi începe să îţi creezi propria lume perfectă. Gândeşte-te bine şi desenează pe cer toate lucrurile frumoase, fie ele mărunte sau mari, pe care le-ai dorit. Pe care nu ai putut să le ai, la care ai renunţat fiind prea descurajat, pe care le-ai uitat spunându-ţi că le vei face mai târziu dar apoi timpul a trecut.Acum este timpul să răscoleşti în memorie după amintirile frumoase.Lasă-le pe cele urâte.Alungă-le! Închide-le în cea mai adâncă şi întunecată cameră din mintea ta şi lasă-le acolo să se bată între ele până se vor plictisii, până le vei uita de tot. Îndreaptă-ţi atentia doar spre ce este frumos şi continuă să pictezi cerul. Deja lumea ta începe să prindă contur sub pensula delicată a minţii tale.

În cele din urmă, toate dorinţele tale se găsesc pe pânza de deasupra ta. Acum priveşte munca pe care ai realizat-o şi zâmbeşte, pentru că arta ta este minunată. Fii mândru de dorinţele tale şi gândeşte-te că într-o bună zi, toate vor fi realizate dacă îţi doreşti cu adevărat.

Autor: Denisa Humeniuc, Botoşani
– Revista Orizonturi Literare –

Lasă un răspuns