Locuri de munca pentru ingrijitoare batrani in Germania

Este destul de greu sa iti gasesti un loc de munca bine platit in Romania care sa te satisfaca din punct de vedere financiar, pentru a reusi sa ”construiesti” ceva in viata de adult, ulterior in viata de familie pe care o vei avea.

Fie ca vorbim de achizitia unei locuinte, a unei masini sau a creerii confortului optim necesar, ne raportam la sume de zeci de mii de euro, bani aproape imposibil de economisit raportandu-ne la nivelul salarial din Romania iar aici includ chiar si marile orase. Facem exceptie de domeniul IT/programare sau daca ai propria ta afacere. Cumva, incerc sa ma raportez la salariatul de rand care activeaza in anumite domenii nu atat de bine platite.

Pentru acestia, alternativa o reprezinta o alta tara. De ce? Pentru ca nivelul salarial in alte state este mult mai ridicat decat in Romania. Chiar daca costurile de chirie si intretinere sunt si ele ridicate, salariul pornind de la 1600 euro, iti permiti sa adaugi cateva sute de euro la ”saltea” lunar pentru a realiza ceva cu ce ai strans peste cativa ani de munca.

         Ce locuri de munca sunt disponibile in alte state?

Raspunsul: In orice domeniu! Depinde doar de tine in ce domeniu doresti sa activezi sau ai pregatirea necesara. Astazi iti voi prezenta doar o alternativa, un job care iti va permite sa castigi mult mai mult decat pe plan local si unde este necesara pregatire minima in domeniu.

Exista locuri de munca pentru ingrijire batrani in Germania unde te poti angaja pe un salariu minim de 1500 euro net iar acesta creste in functie de ”oferta” disponibila la care aplici pe site. O sa ai nevoie de un certificat de absolvire ca asistent social/ingrijitor calificat + cunostinte limba germana.

Beneficiezi de toate conditiile de salariat cu carte de munca, inclusiv asigurare sociala si de sanatate. De asemenea, banii mentionati mai sus sunt banii pe care ii castigi si de care te poti bucura in totalitate deoarece cazarea si mesele sunt oferite gratuit + transportul pana la destinatie si inapoi.

Contractul de munca se realizeaza pe o perioada determinata cuprinsa intre 1 si 12 luni cu posibilitate de prelungire.

Inainte de a aplica pentru acest job trebuie sa te gandesti ce presupune ingrijirea unui batran. Este ca si cum ai avea grija de parintii tai cand vor ajunge la o varsta inaintata, doar ca vei ajuta pe altcineva si va fi contra cost. Nu este ceva usor, dar poate fi placut iar asta depinde foarte mult de tine, de cum te vei face inteles, de gradul de implicare si de comunicarea de care vei da dovada.

Ingrijirea unei persoane in varsta poate fi bazata pe incredere si prietenie. Buna intelgere trebuie sa existe in relatia voastra si chiar sprijinul reciproc in activitatile realizate. De la momentele de igiena si pana la cele de odihna, o sa va petreceti toate aceste luni de zile impreuna.

Cu timpul intervine si acomodarea. Nu vei mai simti ca esti departe de casa, ci te vei simti ca acasa, datorita conditiilor foarte bune pe care le vei primi. Va fi precum a doua ta casa.

Personal spun ca daca as fi indeplinit minimul de cerinte necesare, as fi aplicat pentru un astfel de post. Il privesc ca un privilegiu pe termen determinat de a obtine castiguri financiare pe care nu le pot obtine in tara. La un calcul simplu raportat la nivelul salarial din Romania (minimul pe economie), pe un astfel de post, castig in Germania de sase ori mai mult. Castig in doua luni in Germania echivalentul a 12 salarii in Romania. Cum vi se pare?

Acest job a devenit atat de cunoscut in ultimii ani ca sigur cunosti pe cineva care lucreaza sau a lucrat in acest domeniu. Macar pe cineva care are pe altcineva care a lucrat sau lucreaza. Motivele deja au fost enumerate mai sus. Acum, pe buna dreptate, de ce nu?

Pentru cei care doresc sa aplice, dar nu cunosc deloc limba germana, exista cursuri rapide de invatare a limbii care te va ajuta sa te descurci, sa folosesti limbajul uzual si sa te intelegi cu cei din jurul tau. Personal cunosc persoane care, dupa practicarea unui astfel de curs rapid, au invatat rapid o limba straina la nivel basic.

Daca cumva ai avut parte de aceasta experienta, de a avea grija de un batran, chiar daca ne raportam la caz in familie, nu neaparat in stadiul unui job, m-as bucura daca ai impartasi experienta in sectiunea cu comentarii. Sunt curios sa aflu mai multe despre experienta ta, care sunt plusurile si minusurile pe care le-ai observat iar daca ai ceva sfaturi pentru persoanele care nu au avut parte de aceasta experienta, sa ni le impartasesti si noua.

Personal, am grija de mama mea care are o varsta foarte inaintata si abia se mai deplaseaza. Ma ocup de gatirea mancarii, de curatenia locuintei, spalarea hainelor, uscarea lor si realizarea cumparaturilor necesare. Pot spune ca m-am calificat pentru aceasta meserie acasa? Pot spune ca ”da”, avand in vedere faptul ca fac asta de cativa ani.

Este o activitate placuta. Comparativ, este ca si cum ai avea grija de un copil. In functie de zi, poate fi recreant sau poate fi solicitant, dar la sfarsitul zilei ai satisfactia ca ai facut un lucru bun, cat si datoria de copil de a avea grija de persoana care ti-a dat viata.

Esti dispus/a si pregatit/a sa incerci un astfel de job?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns