Filtre de apa pentru frigider

     Cu totii avem frigidere in bucatarie, stim cum se folosesc, dar nu stim sa le intretinem. Ca orice dispozitiv electriconic, acesta are nevoie de atentie si indeplinirea unor masuri de intretinere care, de cele mai multe ori, sunt intalnite in manualul cu instructiuni. Acest manual, cel mai des, este aruncat la gunoi si nu ajunge sa fie citit de catre cumparator.

     Frigiderul este supus jocurilor de tensiune care poate cauza defectiuni asupra starii sale tehnice. De fel, aceste ”socuri electrice” sunt prevazute in certificatul de garantie iar reparatia se va face in service autorizat fara a implica vreun cost.

     Pana la partea de service, care este responsabilitatea noastra, ca utilizator?
     Utilizatorii au obligatia ca dezghetarea acestuia sa se faca la maxim 60 zile, iar filtrul de apa extern sa fie inlocuit la 6 luni. Acest filtu are misiunea de a reduce sedimentele, rugina, murdaria, clorul, mirosul si gusturile nedorite. Aceste filtre sunt universale, pot fi inlocuite cu altele, din comert, fara prea mari batai de cap, doar ca omologarea acestora face diferenta.
    Un filtru frigider Samsung este omologat si considerat ”Cel mai bun produs al anului 2016” din feedback-ul primit de la cumparatori/utilizatori. Majoritatea au facut schimbarea filtrului de apa periodic si au prelungit viata frigiderului substantial, reusind ca acestea sa atinga varsta de 10 ani fara sa necesite interventia unui service.
Filtrele de apa nu se curata/nu se refolosesc dupa inlaturare. Acestea trebuiesc inlocuite conform manualului de instructiuni a fiecarui frigider. Atentie: Exista anumite frigidere la care inlocuirea filtrului de apa se face la 12 luni.
    Aceste filtre se achizitioneaza numai din centre autorizate si de pe situl producatorului. Targurile nu sunt o varianta de achizitie. Exista riscul ca fake-urile achizitionate din targ sa nu functioneze/sa functioneze ineficient sau sa prezinte defecte tehnice la putin timp dupa achizitie.

Lasă un răspuns