Cu totii am primit colete prin Posta sau firma de curierat de la o cunostinta sau vreo comanda online. Observam ca acestea ajung impachetate in cutii de carton sigilitate cu adeziv sau scotch. Cum cel din urma prezinta risc rapid de deteriorare si despachetare involuntara a coletului, cei mai multi furnizori prefera sa sigileze pungile si cutiile de carton cu adeziv.
Acest tip de adeziv este de doua feluri:
– Cu dispersie apoasa pe baza de Vinyl Polymers (PVAc)
– Cu dispersie apoasa de baza de dextrina sau STARCH
Acesti adezivi pentru pungi si saci prezinta o rezistenta mai mare in cazul temperaturilor ridicate/scazute si in cazul expunerii coletului la umezeala. In comparatie cu scoth-ul care, in urma expunerii la soare sau umezeala, acesta se dezlipeste, adezivul reprezinta solutia optima pentru ambalare. Pretul ramane acelasi, in cazul in care ne gandim la nivel de investitie pentru aceasta noua implementare in sistemul de ambalare.
Pentru o companie care livreaza marfa, acest lucru inseamna ca nu se mareste investitia, dar numarul de clienti multumiti de calitatea livrarii creste.
Cum bine cunoastem faptul ca, in urma transportului, exista riscul ca anumite colete sa ajunga deschise/partial deschise la destinatie, noi trebuie sa ne luam masuri preventive inca de la impachetare.
Ca si client, avem pretentia ca firma furnizoare sa impacheteze corespunzator comanda, aceasta sa ajunga la timp la destinatie si fara ca ambalajul sa prezinte zgarieturi, lovituri sau sa fie desfacut. Cum ”prima impresie conteaza”, modul in care ajunge pachetul la destinatie reprezinta 70% din feedback-ul pe care il voi trimite furnizorului.
In curand, toate firmele care trimit colete vor adopa aceasta modalitate de sigilare a coletelor, eliminandu-se orice urma de despachetare accidentala. Sa reamintesc faptul ca in alte state membre UE, nu mai exista colet sigilat cu scoth, locuri in care comertul online s-a dezvoltat foarte mult si se pune pret pe calitatea transportului.