Criza uleiului pentru masini din benzinarii

Poate mi se pare mie sau…nu?!?

In ultima perioada, in contextul actual al pandemiei de Covid 19, am circulat mai mult cu masina personala decat cu mijloacele de transport in comun din Bucuresti. Defapt, de ce ”decat”? Am renuntat de tot lunile acestea la mijloacele de transport in comun si cand spun asta, ma refer la metrou fiindca cu autobuzul si tramvaiul nu circul in Bucuresti. Ca orice sofer auto, opresc la diferite benzinarii sa imi alimentez masina pentru drum si sa mai cumpar ulei.

Fratilor, cine a dat iama in benzinarii si a cumparat tot uleiul auto? In foarte multe benzinarii, uleiul auto este inexistent! Daca merg la casierie si intreb, parca as intreba despre existenta unui fruct exotic din Congo, nu despre ulei auto https://www.automag.ro/ulei/c.

Mai exact, vorbesc despre ulei de motor pentru autoturisme, ceva extrem de comun care se gasea peste tot. Nu gasesc o explicatie la ce se intampla, din benzinarii lipseste, dar in online se gaseste peste tot. Asta m-a impins sa renunt la cautarile in lumea offline si sa plasez comanda online de ulei pentru motor.

Pentru cei care nu cunosc proprietatile unui ulei pentru motor de calitate, vi le enumar aici:

  • Tehnologie speciala pentru curatare activa, stabilitate la oxidare imbunatatita
  • Vascozitate scazuta, curgere rapida a uleiului si frecare redusa, stabilitate ridicata la forfecare
  • Reduce la minim vibratiile si zgomotul motorului

Este important pentru sanatatea motorului sa utilizam ulei de calitate si sa nu cumparam cele mai ieftine si de proasta calitate produse de pe piata. Este adevarat faptul ca pretul redus poate ne atrage, dar mai mult o sa ne coste reparatiile ulterioare decat intretinerea motorului cu un ulei de calitate ridicata. Exista o gama variata de ulei pentru motor de la diversi producatori pe care sa ii utilizati. Nu recomand un producator anume, uleiul de motor mentionat mai sus este cel utilizat de mine, iar eu recomand calitatea. Orice producator de top de uleiuri pentru masina care prezinta un produs bun pentru motorul tau, iti recomand sa il cumperi si sa il utilizezi. Mai mult de atat, iti recomand sa comanzi online, e mult mai safe pentru tine si ai de unde alege.

Din cand in cand este recomandat sa mai schimbi si producatorul de ulei pentru motor exact precum faci cu pasta de dinti. Motorul, ca si dintii tai, se obisnuieste dupa un timp cu un anume ulei pentru masina, tocmai de aceea este bine ca macar o data la doi ani sa schimbi producatorul de ulei. Masina ta mai doreste si ceva nou, ceva ce nu a mai testat pana in prezent, dar neaparat…sa fie de calitate!

Daca vrei sa citesti mai multe despre importanta alegerii uleiului pentru motor, o poti face accesand urmatorul link: https://www.redac.ro/ulei-de-motor-ce-trebuie-sa-stii-despre-el/.

Masina ta: cum o intretii, asa o ai!

Masina pe care o detin implineste frumoasa varsta de zece ani in luna martie 2021. Nu am avut probleme tehnice grave cu ea pana in prezent. A fost de doar doua ori in service, dar pentru situatii minore, una din situatii reprezentand faptul ca i-am spart farul stanga fata din greseala, inclusiv becul si asta pentru ca mereu am avut grija de ea, am ales un combustibil de calitate si un ulei pentru motor de calitate. La aceasta lista se mai adauga si felul cum o tratez cand circul cu ea, adica am grija cum circul si evit gropile din oras.

Bucura-te de prezenta ei in viata ta cat mai mult timp si evita astfel drumurile la service. Acestea sunt costisitoare si deloc placute. Mai mult de atat, pe durata reparatiei masinii, devii pieton. Cine isi mai doreste asta? Daca intervine ceva urgent cat timp esti pieton si ai nevoie de masina?

Toate raspunsurile la intrebarile de mai sus se regasesc in uleiul pentru motor pe care il alegi. O alegere inspirata te poate conduce mii de km fara probleme. Pune ”sanatatea” masinii tale pe primul plan. Tu mergi si iti cumperi cea mai ieftina mancare de pe piata pentru tine? Sigur ca nu! Stii ca contine o multime de E-uri nesanatoase si incerci sa cumperi ceva mancare de calitate ca sa hranesti si sa nu te imbolnavesti. Asa trebuie procedat si cu masina.

Daca te-am convins de importanta alegerii uleiului de calitate pentru motorul masinii tale, spune-ne in rubrica de comentarii: Tu ce ulei pentru motor utilizezi si de ce?

 

Lasă un răspuns