Ce este terapia cognitiv-comportamentala si cum te poate ajuta psihologul Daniel Ivan

Ce este terapia cognitiv-comportamentala si cum te poate ajuta psihologul Daniel Ivan

 

 

Starile de tristete sau extenuare sunt normale in viata fiecarei persoane si nu este rusinos sa recunosti acest lucru. Aceste situatii au la baza diferiti factori, iar intensitatea lor difera de la o persoana la alta.

Conditiile de la munca, sarcinile pe care trebuie sa le ducem la indeplinire acasa, toate acestea impreuna creeaza stari de panica, anxietate si, uneori, depresie. Si este bine sa stii in astfel de situatii ca pot fi gasite solutii, iar disperarea nu este una dintre ele.

Neavand un sprijin la care sa apelezi atunci cand vrei sa iti exteriorizezi emotiile, poti lua in calcul varianta unui psiholog. Acesta te poate face sa intelegi originea starilor pe care le resimti, cum au aparut si ce poti face pentru a le depasi cu succes. O varianta poate fi Daniel Ivan, psiholog cu ani de experienta in relatiile cu pacientii sai, care te poate face sa vezi problemele cu alti ochi. Descopera in randurile urmatoare mai multe informatii despre un model de terapie eficient pe care il poti intalni la sedintele de terapie cu Daniel Ivan.

 

Despre terapia cognitiv-comportamentala

 

In prezent, terapia cognitiv-comportamentala este considerata a fi o metoda eficienta de constientizare si tratare a tulburarilor de ordin psihologic. Dupa cum ii sugereaza si numele, acest model combina doua forme terapeutice diferite, mai exact modelul cognitiv si cel comportamental.

Psihoterapia cognitiva presupune implicarea la nivelul constiintei si ajuta la identificarea tuturor gandurilor si ideilor disfunctionale. Pe de alta parte, terapia comportamentala face referire la actiunile umane si contribuie la relaxarea mintii si, implicit, a corpului pentru a putea lua decizii in deplina cunostinta de cele intamplate. Din imbinarea celor doua modele terapeutice, rezulta un instrument de tratare a tulburarilor si a stresului psihologic.

 

Ce presupune acest tip de terapie?

 

Pentru inceput, acest model terapeutic presupune o colaborare activa stabilita intre psiholog si pacienti, care se concentreaza pe rezolvarea problemelor din prezent si nu pe cele din trecut.

De asemenea, este o terapie pe termen scurt, care are la baza solutionarea tulburarilor psihologice concrete si facilitarea modului de experimentare si gandire.

 

Cum actioneaza aceasta terapie?

 

La nivel de teorie, terapia cognitiv-comportamentala are la baza rolul avut de gandurile umane in raport cu modul in care te simti si reactionezi. Potrivit abordarii cognitive, convingerile formate in mod gresit pot influenta mecanismul de formare si procesare a informatiilor. Iar ca rezultat se obtine o gandire eronata, disfunctionala mai exact.

Reactiile comportamentale si emotionale pe care le ai sunt bazate pe ideile preconcepute despre propria persoana, dar si pe raportul pe care il ai cu alte persoane.

In situatii nefericite, modul in care evaluezi realitatea interioara si cea exterioara poate fi uneori deformat. Astfel, pentru a fi pe intelesul tuturor, nu contextul real este cel care influenteaza starile emotionale pe care le ai intr-un mod negativ, ci gandurile pe care le ai despre tine insuti si despre ceilalti din jurul tau.

Terapia cognitiv-comportamentala nu face altceva decat sa analizeze in detaliu sistemul gandurilor care iti influenteaza reactiile si starile. Vezi aici psiholog terapie cognitiv comportamentala care sa te ajute sa depasesti cu brio starile negative care te-au acaparat.

 

Pentru ce fel de tulburari este recomandat acest model terapeutic?

 

Probabil te intrebi pentru ce tip de afectiuni sau tulburari psihologice este recomandata terapia cognitiv-comportamentala. Raspunsul nu intarzie sa apara, iar in acest caz pot fi amintite cateva dintre acestea in randurile urmatoare:

 

  • Starile de anxietate si depresie;
  • Stresul si traumele;
  • Tulburarile alimentare;
  • Tulburarile de personalitate sau de comportament;
  • Atacurile de panica sau fobiile;
  • Tulburarile de somn sau insomniile;
  • Dificultatile de mentinare a relatiilor in cadrul societatii;
  • Pierderea increderii in sine.

 

In mod evident, acestea sunt doar cateva situatii cu titlu de exemplu, insa lista acestora poate continua. Daca si tu te regasesti in cele prezentate mai sus sau te confrunti cu o altfel de stare puternica, este recomandat sa efectuezi o programare cat de curand pentru o prima sesiune impreuna cu Daniel Ivan.

 

Asadar, alege sa ai grija de sanatatea ta emotionala sau a celor din jurul tau, iar atunci cand incepi sa nu te mai simti bine in largul tau si numeroase stari te inunda, conteaza pe sprijinul psihologului pentru consultanta de specialitate. Acceseaza pagina oficiala pentru mai multe detalii.

 

Contact:

0761.600.020

contact[@]danielivan.ro

 

Lasă un răspuns