Cat de mult protejeaza o husa telefonul mobil?

Evolutia tehnologiei a dus la schimbarea telefoanelor mobile de la cele cu tastatura fizica si robuste la telefoane de tip smartphone, subtiri si cu touchscreen. Aceasta evolutie a dus, insa, si la cresterea firabilitatii acestor produse. Un smartphone actual comparativ cu un telefon lansat in anul 2000 se va sparge mult mai usor in caz de impact cu o suprafata dura. Totusi, daca va aduceti aminte, pana si pentru acele telefoane robuste existau huse de protectie. Ceea ce nu inteleg este: ce voiau sa protejeze in acele vremuri prin utilizarea huselor: telefonul in caz de impact sau gresia sa nu se sparga? Stiu, e o gluma veche si expirata, dar sa ne amuzam putin de vremurile cand umblam cu ”caramizi” prin buzunare.

    Cat de importanta este prezenta unei huse de protectie pentru telefon?

De-a lungul anilor am migrat de pe smartphone cu Android pe iOS si ulterior pe Android. In prezent detin in Huawei Nova de care sunt foarte multumit. Ca si in cazurile anterior mentionate, utilizez o husa de protectie Huawei pentru telefon din silicon (doar spate) impreuna cu folie de protectie din sticla.

De cand detin acest model de telefon, am avut trei incidente cu el in care s-a soldat cu soc mecanic. Cu toate acestea, in unul din cele trei cazuri, folia de protectie din sticla s-a spart, dar telefonul nu a patit nimic iar in celelalte doua cazuri, telefonul mi-a scapat pe spate iar datorita husei de protectie din silicon care a atenuat presiunea la care era supus telefonul in urma cazaturii, a reusit sa-l protejeze si sa nu se soldeze cu vreo dauna asupra telefonului mobil.

Mai exista huse de protectie de tip carte (book) care personal nu le folosesc deoarece imi este incomod sa deschid de fiecare coperta husei pentru a raspunde la telefon, dar care este utila si protejeaza foarte bine telefonul mobil.

Personal recomand utilizarea unei folii de protectie impreuna cu o husa de protectie (silicon spate sau de tip book) pentru a oferi o protectie totala a telefonului impotriva socurilor mecanice. Aceasta ramane cea mai completa forma de protectie conceputa pana in prezent pentru telefoanele mobile.

    Cat de mult rezista o husa pentru telefon?

Uzura este relativa din pricina gradului de stres la care este supusa husa, implicit telefonul mobil. Exista o diferenta intre un telefon mobil utilizat de o persoana care lucreaza la birou timp de 8 ore/zi si un telefon mobil al unui muncitor pe santier. Durata de viata a unei huse de mobil ramane relativa, dar de lunga durata, fiind foarte greu de rupt datorita rezistentei pe care o detine si pentru care a fost conceputa.

Husa de silicon despre care va vorbeam mai devreme si pe care o am este deja de trei ani. Intr-adevar, ma aflu in categoria de oameni care lucreaza de la birou si in mare parte din timp, telefonul meu sta pe…birou, dar iata ca mai exista si situatii, dupa cum am descris mai sus, cand telefonul mai scapa din buzunar, ghiozdan sau din mana si cade pe jos.

Totusi, chiar si in cel mai dezamagitor scenariu in care husa, ipotetic vorbind, nu ar rezista mai mult de un an pe telefonul mobil, pretul platit de doar 24.99 lei pentru a proteja telefonul mobil este un pret foarte mic comparativ cu pretul telefonului daca acesta s-ar sparge. Chiar daca nu detii un smartphone din categoria high, chiar si in categoria medie sau low de pret, exista o diferenta semnificativa intre cateva sute de lei (pretul unui telefon) si 24.99 lei (pretul unei huse).

Asadar, nu va zgarciti in a cumpara huse si folii de protectie pentru telefon deoarece este necesar sa o faceti. Este esential si vital pentru viata telefonului tau ca acesta sa fie protejat impotriva accidentelor nefericite.

Modele? Exista nenumarate modele de huse pentru orice telefon care se comercializeaza pe piata din Romania. Este imposibil sa nu gasesti ceva care sa-ti placa, nu doar sa-ti fie util.

Daca doresti sa citesti mai multe informatii + feedback de la un cumparator loial de la acest magazin care comercializeaza huse si folii de protectie pentru telefoane, o poti face la urmatorul link: https://andreea-ivan.ro/la-marketbox-am-gasit-huse-pentru-telefon-elegante-si-de-calitate/.

Ce fel de husa preferi pentru telefonul tau? Ce husa de protectie utilizezi in prezent?

 

Lasă un răspuns