Viitorul videochatului in Romania

     Atunci cand vorbim de videochat, facem referire la anii 90, atunci cand s-au infiintat primele studio-uri care urma sa activeze in acest domeniu. In primii doi ani de activitate, oamenii priveau aceasta activitate ca fiind o forma de ”prostitutie”, dar legala. Reactia oamenilor la ceva nou ne-a speriat de fiecare data, dar in cativa ani, acestia reusesc sa convinga oamenii ca nu este vorba de prostitutie, ci de o meserie ca orice alta, care se bazeaza pe arta conversatiei. Totul se desfasoara in fata unui calculator si a unei camere web.
     Se pastreaza confidentialitatea modelelor angajate, in mare parte, acestea comunicand cu persoane din afara tarii de provincie intr-o limba de circulatie internationala. Toata activitatea se desfasoara pe o platforma online securizata iar modelele pot purta haine sau pot discuta cu clientii nud, in functie de tipul de videochat: adult sau non-adult.
    Dupa cativa ani de la aparitia acestei industrii in SUA, aceasta reuseste sa patrunda rapid in tara noastra, in ziua de astazi, reusind sa ofere mii de locuri de munca la nivel national.
Sa nu credeti ca doar femeile sunt avantajate in ceea ce priveste videochatul. In cazul in care sunt barbati dispusi sa faca aceasta meserie, exista studio-uri de videochat si pentru ei.
Aceste studio-uri de videochat despre care tot am vorbit, nu se regasesc doar in Bucuresti, asa cum majoritatea au impresia. In capitala este normal sa existe mai multe datorita numarului crescut de populatie, datorita cerintei mari a pietei si o multime de alti factori, dar acestea sunt raspandite la nivel national. Un exemplu clar avem un Studio Videochat Galati cu sediul central si alte cateva sucursale deschise prin tara.
     Persoanele angajate pe postul de model pentru videochat au contract de munca legal, platesc impozit, CAS si alte taxe la stat iar salariul este format din parte fixa + comision. La angajare, acestea beneficiaza de un training specializat si cursuri de formare profesionala, pentru a invata sa stapaneasca emotiile si sa poarte aproape orice fel de conversatie cu persoana din spatele ecranului.
Suntem in anul 2017 iar majoritatea oamenilor s-a obisnuit cu ideea ca aceasta afacere este una profitabila iar fetele fac o munca cinstita si curata, facand ca toate celelalte iluzii sa dispara.
     Din ce in ce mai multe tinere sunt tentate sa incerce, curiozitatea reusind sa le impinga sa practice aceasta meserie. Sunt de parere ca poti atinge marea cu degetul si sa incerci fiindca nu ai nimic de pierdut. Mai mult de atat, aceasta este o oportunitate de a te descoperi mai mult pe tine si a-ti oferi mai multa atentie.
     Esti libera sa te retragi oricand doresti, asa ca daca simti vreodata ca vrei o schimbare in viata ta si doresti sa incetezi aceasta meserie, o poti face oricand insa imi este greu sa cred ca ti-ai putea dori mai mult de la un loc de munca: program flexibil, salariu atractiv si placere, toate in acelasi timp.
Poti lua aceasta oportunitate ca pe o provocare la ceva nou iar daca tocmai ai incercat, am rugamintea sa-mi oferi un feedback.

Lasă un răspuns