Necesitatea de a cunoaste o limba straina

Ne aflam in anii in care este necesar sa cunosti o limba straina de circulatie internationala. Cea mai utilizata si cel mai usor de invatat este limba engleza. Cand eram mici, ziceam la scoala: „Nu o invat ca la ce-mi trebuie mie limba engleza?”. Traim in era tehnologiei in care totul este in limba engleza. Cerintele minime pentru a te angaja la un job decent sunt: studii superioare (in curs sau finalizate) si cunoasterea limbii engleze la un nivel mediu. Sunt foarte multi ca mine care nu au invatat limba engleza atunci cand trebuia. Eu, cel putin, am considerat ca limba franceza e de baza si acum nu am ce face cu ea fiindca toti imi cer engleza. Asa ca la varsta de 21 de ani, m-am apucat sa invat limba engleza devenind elev la aceasta varsta. Mai exact, m-am inscris la un program de cursuri de limbi straine pe sectia de engleza. Niciodata nu este prea tarziu sa inveti o limba straina. Trebuie sa existe doar vointa si putere de invatare. Am un coleg in cadrul facultatii care s-a apucat sa invete limba engleza la varsta de 45 de ani. Pana in prezent, nu am parasit granitele tarii, dar dupa ce-mi finalizez studiile vreau sa calatoresc iar comunicarea mi-ar fi imposibila daca nu as cunoaste limba engleza. De aceea, un astfel de curs este necesar oricui. Chiar daca cunosti limba engleza, iti poti aprofunda cunostintele.
Pravalia cu carti te asteapta, cu o sectiune dedicata cursurilor de limbi straine, pe site, unde dispui de toate cursurile si materialele necesare procesului de invatare, de la dischete cu verbe la carti cu exercitii, de la dictionare pana la caiete de practica.

Eu am inceput deja sa invat si cu fiecare lucru nou descoperit, simt ca stiu mai multe. Sunt dornic de cunostinte noi si dornic sa evoluez. Nu sta pe loc si invata o limba straina. Iti deschide multe usi si perspective noi in viata.

Lasă un răspuns