La ce service imi duc masina?

Salut,

Astazi o sa va povestesc cum am realizat trecerea de la sofer pe doua roti (pe trotineta electrica) la sofer auto. Nu demult am obtinut permisul auto si sunt tare mandru de aceasta reusita, desi nu mai aveam nici o speranta in conditia in care examenele mi-au fost amanate din cauza pandemiei. Totul e bine cand se termina cu bine! Pana la obtinerea permisului, am fost sofer de trotineta electrica in Bucuresti, ideala pe timp de vara, dar nu reprezinta o solutie pe timp de ploaie, vant puternic sau zapada.
Acestea sunt primele motive care m-au determinat sa imi achizitionez o masina. Confortul este sporit, protectia este marita si ma pot deplasa cu ea indiferent de vreme, dar ca majoritatea romanilor, nu am dispus de bani pentru a-mi achizitiona o masina noua, ci doar una second hand. Pentru inceput, mai ales ca inca invat sa conduc, este o alegere ideala, chiar daca dupa ce am achizitionat-o, a trebuit sa mai investesc bani in inlocuirea unor piese.

Astfel, dupa ce am facut aceasta achizitie, am mers intr-un service auto Land Rover & Range Rover unde mi-a fost realizata o inspectie tehnica. In urma inspectiei tehnice s-au constatat urmatoarele:

  1. Ambreiajul nu doar ca era uzat, dar abia mai cupla si a trebuie inlocuit cu un Ambreiaj kit complet Defender Discovery Range Rover LR009366BB. Pretul de inlocuire a fost de 694,69 RON + manopera. Kitul complet contine placa, disc si rulment.
  2. Al doilea lucru de pe lista a fost un obiect minor, dar totusi important. Capota nu mai statea ridicata deoarece avea amortizorul rupt. Asadar, a trebuit inlocuit cu un nou Amortizor capota Range Rover. Pretul de inlocuire a fost de 86 RON.

 

3. Ultimul lucru de pe lista care reprezinta ultima piesa inlocuita la masina este un ax primar de la cutia de viteze deoarece intampinam probleme la plecarea de pe loc. De multe ori nu reuseam sa cuplez in treapta intai. Costul acestei piese a fost de 710,32 lei.

Asadar, investitia totala s-a ridicat la suma de 1491,01 lei + manopera. Un pret decent avand in vedere ca toate piesele achizitionate sunt noi si originale, certificate din punct de vedere al calitatii ridicate + imi este oferita garantie pentru acestea.

Atunci cand luam decizia de a achizitiona o masina second hand trebuie sa luam in calcul si sa fim constienti de faptul ca, ulterior, aceasta necesita o investitie minima pentru a fi adusa la conformitate. Tocmai de aceea recomand acest service autorizat:

Informatii companie
LAND ATELIER SRL

ADRESA: BUCURESTI, SECTOR 2, SOSEAUA PANTELIMON, NR 1,

LOT 1, CORP DE CLADIRE C15, PARTER

CUI: RO16132890

R.C. J40/1964/2004

office@landatelier.ro
PIESE: 021-252.88.67 / 0721-020.137 / 0725-511.422
SERVICE: 0731-896.285 / 0727-321.859

Cat a durat?

Sincer, ma asteptam sa dureze cel putin cateva zile, dar spre surprinderea mea, am fost placut impresionat sa aflu ca inspectia tehnica, constatarea si inlocuirea acestor piese a durat doar 24 ore. Pe de alta parte, investitia pe care am facut-o in aceasta masina a fost minima. Sunt multe cazuri in care clientii care au achizitionat o masina second hand investesc o mie – doua mii de euro ulterior pentru a aduce masina la conformitate din punct de vedere tehnic si pentru a circula in siguranta pe sosele.

Daca nu te pricepi foarte bine la mecanica, iti recomand sa mergi impreuna cu un tehnician atunci cand iti cumperi o masina second hand. Acesta poate identifica foarte usor, la o prima inspectie vizuala, multe dintre problemele existente la aceasta si poate aproxima investitia financiara pe care va trebui sa o faci dupa cumpararea autoturismului. Bineinteles, ideal este sa cumperi o masina noua, dar nu toata lumea dispune de atat de multi bani, asadar, ramanem la ceea ce ne permitem si nu ne intindem mai mult decat ne este plapuma.

O masina second hand, dar in care ai investit un minim de o mie de euro, este o masina sigura, o masina cu care iti vei face treaba in urmatorii ani si pe care o vei conduce fara grija unei defectiuni tehnice. Asta cu conditia de a merge intr-un service autorizat, precum cel mentionat mai sus, si nu apelezi la un service de cartier in care ”baietasii” se ocupa de orice problema, doar pentru ca iesi mai ieftin cu 200 lei la calculul final. Acest lucru te poate costa mai scump pe viitor, asadar, alege calitatea!

Lasă un răspuns