Jocuri pentru copii

Jocuri pentru copii – Jocuri.biz

       Cu toţii am fost copii şi ştim că principala activitate a unui copil o reprezintă joacă. Jocul este un mod de a te distra, de a-ţi distrage atenţia de lumea din jurul tău şi de a învăţa. Primul mod de a învăţa atunci când eşti mic este prin joacă. Este cea mai frecventă activitate desfăşurată de un copil şi tocmai, de aceea, copii au capacitatea de a reţine informaţii mult mai dezvoltată decât adulţii, fiindcă noi, nu ştim să ne mai jucăm. În plus de asta, joacă diferă. Noi ne jucăm pe afară cu mingea, alergam, ne piteam, ne băteam cu bulgări şi multe alte activităţi. Numai atunci când era vremea mohorâtă afară, stăteam în casă şi ne jucăm cu păpuşile şi/sau maşinuţele pe care le aveam. Generaţia aceasta de copii, nu numai că se bucura de jocurile clasice dar se pot bucura şi de jocurile moderne. Pentru aceştia, există site-uri cu jocuri unde se pot relaxa şi distra, jucându-se un joc distractiv şi atractiv. Din aceste jocuri, la fel ca şi din cele clasice, au lucruri de învăţat. Un lucru foarte important pe care-l învăţa din acestea este faptul că binele întotdeauna învinge indiferent cât de puternic ar fi răul. Şi nu doar în aceste jocuri online se învaţă asta ci şi la televizor, pe posturile de desene animate. Un alt lucru pe care îl învaţa este acela de a face bine. O mare parte din jocuri sunt constructive. Aceştia sunt motivaţi să creeze, să gândească sau să facă fapte bune, cum ar fi salvarea prinţesei din turn.
       Împlinesc 22 de ani şi spun că-mi e dor de acele vremuri ale copilăriei când nu aveam nici-o grijă dar asta nu înseamnă că nu mă mai uit la desene animate sau nu mă joc jocuri, uneori chiar jocuri pentru copii fiindcă unele dintre acestea mi se par atractive chiar şi acum, după 15-16 ani, jocuri precum Super Mario, pe care le-am experimentat şi eu în trecut. În adolescenţă, am ajunsesem la concluzia că învăţasem mai multe lucruri bune din jocuri şi din desenele animate decât a reuşit societatea să mă înveţe.
      Cel care îmi citeşte acest articol, cel mai probabil, nu mai este copil dar are un copil sau va avea. De aceea, îţi recomand să-ţi laşi copilul să se bucure de copilărie, de jocuri şi de desene animate.               Alătură-te în jocurile lui chiar dacă tu ai o vârstă fiindcă aşa va cunoaşte jocul de grup, va afla lucruri noi şi garantez că, după câteva minute, te vei prinde de joc şi nu vei mai dori să-l părăseşti.
Mai multe despre importanţa jocurilor în copilărie, găsiţi aici: http://www.kinetoterapie.net/articole-terapii_combinate/jocurile_si_importanta_lor_in_dezvoltarea_copiilor

Lasă un răspuns