In perioada pomilor fructiferi

Arbusti fructiferi

       De cateva zile suntem, oficial, in anotimpul considerat ploios si rece, si anume, toamna. Nu o spun doar pentru faptul ca scriu acest articol, acum ci o spun ca parere personala: toamna este cel mai frumos anotimp. Cel mare si obisnuit eveniment pe care-l asimilam cu toamna este inceperea noului an scolar, care tocmai a avut loc.

      Insa, toamna nu inseamna doar atat. Toamna este anotimpul in care culegem roadele pomilor fructiferi Valahia Garden, pomi incarcati cu fructe apoase si dulci care abia asteapta, odata culese, sa ne imbogateasca masa cu belsugul si armonia lor.
Locuiesc la tara si este o senzatie atat de placuta cand pasesti prin curte, culegi marul din pom, il speli si apoi il mananci. Este plin de savoare a gustului iar papilele gustative dau o petrecere in care si-au invitat toti prietenii si cunoscutii.
Insa, pentru a avea aceste fructe atat de numeroase si dezvoltate corespunzator, avem nevoie de pomi fructiferi altoiti Valahia Garden, printre singurii care stiu ca „viitorul prinde radacini”.

      De curand mi-am propus sa-mi maresc livada cu pomi, care se rezuma doar la arbusti de mere, pere, caise si piersici. Doresc ca totul sa fie verde pe jos, o alee pavata iar in stanga si-n dreapta mea numai pomi fructiferi. Langa alee, am sa-mi construiesc o banca pe care sa stau si sa admir grandoarea si frumusetea naturii. Se spune ca omul a venit din natura si in ciuda constructiilor de beton care apar ca peste noapte, omul se simte bine si in largul lui doar in natura. Ea a avut grija sa ne ofere tot ce avem noi nevoie pentru o viata sanatoasa si un trai cat mai bun. Incotro a fost indreptata atentia noastra de-a lungul timpului?
     Nu am sa cer tuturor cititorilor acestui articol sa ma inteleaga, nici macar nu au cum sa o faca, dar cei care iubesc natura si o apreciaza, stiu in egala masura semnificatia acestor cuvinte. Daca oamenii care locuiesc in mediul rural ar planta mai multi pomi fructiferi pe bucata de pamant pe care o au si nu ar mai cumpara de pe piata fructe, viata s-ar schimba in una mai buna.

In cazul in care doresti sa faci un prim pas spre agricultura, in acest domeniu, poti obtine fonduri europene pentru agricultura. Cum poti face asta? Mai intai trebuie sa te documentezi si o poti face aici: http://www.gazetadeagricultura.info/stiri-agricole/538-comisia-europeana/17782-comisia-europeana-aloca-500-de-milioane-eur-pentru-sprijinirea-agricultorilor-europeni.html sau pot afla cum ii sprijina statul roman in privinta acestor fonduri: http://stirileprotv.ro/stiri/social/statul-sare-in-ajutorul-romanilor-care-vor-sa-acceseze-fonduri-ue-pentru-agricultura-proiectele-care-iti-garanteaza-reusita.html

Lasă un răspuns