Hrana pentru caini

Hrana haini – PetsMag

Majoritatea oamenilor sunt iubitori de animale. Si eu ma numar printre ei. Iubesc in special pisicile, dar si cainii. O casa fara un animal de companie este o casa goala, neinsufletita si pustie. Nu-mi pot imagina locuinta mea fara o pisicuta sau un catel. De mic am avut pisica si catel, acum am o pisica si doi catei. Ei sunt sufletul meu, zilnic le acord timp, atentie si iubire. O ora pe zi este dedicata lor. Bucuria de pe chipul lor cand sosesc acasa dupa o zi de munca este nemarginita. Fac galagie si topaie pe langa mine de-ndata ca intru pe usa. E mai rau atunci cand intru pe usa cu mancare pentru ei luata de la Petsmag. Incep sa sara pe mine si sa cherlaie. Le inteleg reactia fiindca stiu ca este cea mai buna mancare pe care le-o pot achizitiona. Aceasta ofera doza zilnica recomandata de proteine, glucide, lipide si vitamine animalului de companie. Niciodata nu fac greseala de a le da sa manance resturi de mancare de la mine. Le poate face mai mult rau si nu acopera necesarul de proteine si vitamine de care au ei nevoie. De multe ori, resturile de mancare pot fi chiar otravitoare pentru ei. Mancarea noastra ne hraneste pe noi, nu si pe ei. Suntem diferiti de animale. Cum nici noi nu ne putem hrani cu mancare de-a lor. Stiu ca in mediul rural, in special, animalele se hranesc cu resturi de mancare de la noi si este gresit acest lucru. Ii satura dar nu-i hraneste. Nu este suficient pentru ei. Incerc de fiecare data sa combin mancarea umeda cu mancarea uscata si sa schimb sortimentele si aromele pentru a nu se plictisi. Nimeni nu poate manca acelasi fel de mancare toata viata, nu?
De asemenea, grija mea este sa le fie lor bine si asta inseamna o alimentatie corecta, atentie, ingrijire si ingredientul special: iubire. Animalele de companie nu cunosc alte lucruri, la fel ca noi, cum ar fi grijile, nervii, jobul, banii sau alte criterii. Ele stiu si au nevoie doar de noi, de atentia si iubirea noastra fiindca intregul lor univers se invarte in jurul stapanului. Devotamentul acestora este nemarginit si daca noi uitam de ei pentru o ora, trebuie sa stim ca ei nu uita niciodata de noi, nici macar un moment. O astfel de prietenie stransa trebuie rasplatita oferind iubire. Uneori stau si-mi imaginez cum ar fi daca si ele ar vorbi cu noi. Cred ca ar fi fost un lucru minunat fiindca, cu siguranta, sunt singurii prieteni care nu ne-ar trada niciodata increderea.
Daca vrei sa citesti mai multe lucruri despre hranirea corespunzatoare a animalului de companie si ce il „otraveste” din punct de vedere al alimentatiei, te invit sa dai click pe urmatorul link: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/sarmalele-ne-imbolnavesc-animalele-519222.html

Lasă un răspuns