Bicarbonatul de sodiu reprezinta un ,,aliment” de baza al omului descoperit in urma cu cateva sute de ani. Inca din primele momente, s-a incercat aflarea efectelor benefice ale acestuia pentru organism.
Acesta se foloseste la prepararea aluaturilor, lucru pe care l-am descoperit cu totii, la bunicii sau parintii nostrii, atunci cand faceau paine de casa sau vreo prajitura si este un ingredient de baza in bauturile spumante.
Alte beneficii pe care le putem enumera sunt:
* Previne aparitia cancerului
* Inhiba dezvoltarea celulelor canceroase
* Neutralizeaza excesul de acid gastric
* Benefic in cazul aritmiilor
* Ajuta la eliminarea negilor
* Albeste dintii
* Neutralizeaza mirosul neplacut de transpiratie
* Curata petele
* Elimina mirosurile neplacute din frigider
* Se foloseste la prepararea aluaturilor
* Ingredient de baza in bauturile spumante
* Dedurizeaza apa
* Agent de umectare
* Curata bijuteriile
Bicarbonat de sodiu – este utilizat de obicei la igiena diverselor obiecte din gospodarie sau la prepararea aluaturilor. Studii mai recente demonstrează că acest praf alb are o multime de beneficii asupra sanatatii.
Un studiu efectuat de o universitate din SUA a demonstrat ca bicarbonatul de sodiu in combinatie cu lamaia distruge celulele canceroase si nu le afectează pe cele sanatoase. Se pare ca aceasta limonada cu bicarbonat de sodiu este de 10.000 de ori mai eficienta decat chimioterapia. In plus, aceasta previne aparitia cancerului.