De unde iti poti cumpara domenii pentru afacerile tale?

In perioada grea prin care tocmai am trecut cu totii, am invatat ca online-ul este solutia si scaparea multor firme de la inchidere. In timp ce magazinele offline (fizice) au fost reduse la 0% activitate, existand pierderi de milioane de euro, magazinele online au inregistrat cresteri, in unele cazuri, chiar si de 2000%. De asemenea, platile online au cunoscut o crestere semnificativa, mult mai putine persoane au optat pentru plata cu cardul comparativ cu varianta de plata ramburs.

Ce fac daca afacerea mea nu este prezenta in online? Cum imi deschid o afacere online?

Cred ca te pot ajuta cu raspunsurile la intrebarile de mai sus. Online-ul este viitorul iar cei care nu credeau asta sau erau sceptici au primit aceasta lectie de curand. In online este loc pentru toata lumea. Nu conteaza ca mai sunt inca zece ca tine, cu aceeasi idee de afacere sau care vand aceleasi produse. Este loc si pentru tine si afacerea ta. Niciodata nu este prea devreme sau prea tarziu pentru a porni o afacere in mediul online.

In primul rand ai nevoie de servicii de gazduire si domeniu pentru site. Recomand domeniu .ro + serviciu de gazduire la doar 8.49 euro. Prelungirea domeniului va fi realizata pentru suma de doar 7.9 euro/an. Partea buna este ca poti opta pentru un serviciu de gazduire low cost conform nevoilor tale. In timp ce afacerea ta creste, poti creste si pachetul tarifar ales.

In al doilea rand, ai nevoie de continut. In cazul in care detii un magazin online, trebuie sa te ocupi de fotografierea produselor + adaugarea descrierii produselor si actualizarea preturilor conform promotiilor pe care le faci.

In ultimul rand, ai nevoie de metodele de plata: card, paypal, OP, ramburs implementate in site.

Esti aproape gata sa vinzi. Ce mai trebuie facut? Poate o sa spuneti ca am uitat de site, ceea ce este cel mai important. Afla ca acesta este cel mai usor de facut. Un site/magazin online se poate realiza destul de usor fara cunostinte avansate in domeniu. Exista o multime de site buildere care detin toate instrumentele necesare realizarii un magazin fara sa ai cunostinte de limbaj HTML, JAVA SCRIPT sau CSS. Lansezi un website rapid fara cunostinte de programare si design.

In cazul in care detii un site de prezentare, munca iti este usurata. Nu este nevoie de adaugare produse, descriere, pret. Iti trebuie doar multa inspiratie si implicare in realizarea descrierii activitatii companiei tale.

Mai multe informatii despre serviciile de gazduire si achizitionarea unui domeniu gasesti pe pagina lor de facebook: https://www.facebook.com/Gazduireweb.ro/.

Ce fac dupa ce mi-am deschis un site/magazin online?

Acum esti prezent in online cu un domeniu ales de tine, care te reprezinta si unde te poate gasi lumea, dar este suficient? Bineinteles ca nu! Ai facut un prim pas important in cariera ta de antreprenor. Mai departe trebuie sa iti promovezi afacerea in mediul online. Profita de retelele de socializare pe care le ai la indemana. Sunt cea mai sigura sursa aducatoare de trafic pe site, cel mai facil mijloc de comunicare cu clientii, locul unde iti tii urmatorii la curent cu noile oferte, promotii si servicii noi oferite de tine. Folosindu-te de retelele de socializare vei crea o comunitate de clienti in jurul afacerii tale.

Feedback-ul este foarte important iar retelele de socializare te vor ajuta sa il obtii rapid si facil. Mai exista cateva metode de promovare contra cost daca doresti: Facebook Ads, YouTube Ads, Google Adwords. Aceste instrumente iti vor aduce trafic pe site in urma investitiei financiare pe care o faci in difuzarea de reclama platita.

Daca nu ai facut inca acest pas important in online, este momentul sa o faci acum!

 

 

 

Lasă un răspuns