Cum mi-am depasit teama de dentist?

Cei care sunt noi aici nu stiu faptul ca, in trecut, aveam o teama de stomatolog uriasa. Ma imaginam pe acel scaun ca pe un scaun de tortura si imi faceam filme in capul meu despre cat de dureroasa va fi interventia. Bineinteles, toate aceste imagini de groaza erau doar in capul meu. Scuza pe care o am este faptul ca eram mult mai mic ca ani iar imaginatia mea era foarte bogata.

Multi ani am considerat ca nu am nevoie sa merg la stomatolog fiindca nu aveam probleme cu dantura si nu ma durea nimic. Asta am considerat eu pana la varsta de 16 ani cand, in lipsa controalelor bianuale, au inceput sa apara primele carii si prima durere de dinti.

Chiar si in acele momente am evitat sa merg la un medic stomatolog si am prelungit momentul administrand calmante pentru a diminua durerile. Cea mai proasta decizie! Amanarea de a merge la medic nu este o solutie. Calmantele nu trateaza sursa ci doar calmeaza efectul.

Dupa aproape doua saptamani de amanare, m-am ales cu o infectie la una dintre masele. Acela a fost momentul cand a trebuit sa imi iau inima in dinti si sa merg la un cabinet stomatologic din Cluj Napoca.

Auzisem ca Prolident este cel mai bun cabinet de stomatologie din Cluj, asadar m-am decis sa optez sa merg la aceasta clinica. Am sunat imediat si m-am programat.

A venit ziua cea mare! Ziua in care trebuia sa ma prezint la medic. Starea mea de sanatate era precara, deja zona din jurul maselei era inflamata si prezentam absces. Off!

Am pasit timid inauntru unde am fost intampinat cu zambetul pe buze de o domnisoara draguta de la receptie. Dupa ce am prezentat actul de identitate si m-a verificat in aplicatie, am fost indemnat sa merg si sa astept cateva minute in sala de asteptare. Acolo mai era o singura persoana mai in varsta care isi astepta randul in timp ce citea o revista. Inima mea cred ca avea 200bpm, teama deja se instalase.

Dupa doar cateva minute am fost invitat inauntru unde am fost intampinat de un medic cumsecade care a zambit si mi-a vorbit cu foarte mult calm. Cred ca si-a dat seama ca imi era teama, mai ales dupa modul in care tremuram din toate incheieturile.

M-am asezat pe scaun si am inchis ochii de teama. Ceea ce s-a intamplat in perioada urmatoare m-a facut sa scap de orice teama de a merge la stomatolog. ,

Nu am simtit nimic! O mana atat de grijulie la atingere si care a lucrat impecabil. A mai fost nevoie de inca o vizita pentru a rezolva problema mea medicala, dar cu riscul de a ma repeta voi mai spune inca o data: Nu am simtit nici o durere pe durata interventiei.

Nu se intampla nimic de groaza in cabinetul stomatologic, din contra, esti primit cu zambetul pe buze, personalul cabinetului este foarte amabil si atent cu tine si indiferent de problema stomatologica pe care o ai, acestia ofera o rezolvare cu mult profesionalism.

Acela a fost momentul zero pentru mine! Din acel moment am decis sa merg regulat la stomatolog, de cel putin doua ori pe an la control si astfel am astazi o dantura frumoasa si sanatoasa.

Foarte multi oameni evita sa mearga la stomatolog din acelasi motiv, de aceea am decis sa vin in ajutorul lor cu acest articol de tip feedback personal. Mai jos regasiti datele de contact ale cabinetului in cazul in care v-am convins ca este cel mai bine, pentru sanatatea dvs, de a merge frecvent la medic.

Numar telefon: 0264.542.446 / 0741.215.513

Adresa: Str. Memorandului nr.8, Cluj Napoca

 

 

Lasă un răspuns