Clocitoare cu intoarcere automata

Majoritatea din cei care am locuit in mediul rural cand eram mici, ne amintim de acele clocitori din plastic, coloare cu verde sau albastru, in care asezam oualele de pasare. Aceste oua erau verificate de ”cei batrani” la lumina becului daca au plod sau nu. Nici pana in prezent nu am reusit sa imi dau seama in ce consta aceasta verificare. Astfel de lucruri mi se par destul de complicate si greu de inteles. Tot ce va pot spune este faptul ca acestea erau atent selectate din multimea de oua pregatite pentru procesul de clocire.

De doua ori pe zi, dimineata si seara, aceste oua erau intoarse manual de catre parintii nostri. Inainte de asta, oualele erau marcate cu X si O pe o parte si pe de cealalta parte pentru a tine cont in momentul in care erau intoarse, astfel de evita accidentul de a se pune pe aceeasi parte oul si de a strica intreg procesul de clocire.

Astazi, o data cu evolutia tehnologiei, chiar si acest proces a fost imbunatatit. Acum exista clocitoare cu intoarcere automata a oualelor. Aceasta intoarcere este programata, se poate face la o anumita ora a diminetii si la o anumita ora a serii. Singurul risc la care se expune proprietarul clocitorii cu intoarcere manuala cat si automata o reprezinta pana de curent. In acest proces, o pana de curent pe o perioada indelungata de timp poate opri definitiv procesul.

Cu ajutorul unei clocitori cu intoarcere automata, proprietarul acesteia scapa de grija intoarcerii lor si de faptul ca trebuie sa fie intotdeauna cineva acasa pentru aceasta activitate la o anumita ora din zi.

O astfel de clocitoare are o rata de succes de peste 90%, astfel incat pierderile sunt aproape de zero daca temperatura se pastreaza conform si sunt urmate 100% instructiunile de pe manual. Nerespectarea acestora poate scade indicele de reusita.

Pe de alta parte, unii prefera cumpararea puilor direct de pe piata, pui deja iesiti din ou pentru a omite prima etapa. Aceasta alegere nu face altceva decat sa diminueze efortul, dar este mult mai costisitoare din punct de vedere financiar, costurile crescand chiar de cinci ori mai mult. De aceea, recomand prima varianta, aceea de a detine o clocitoare cu intoarcere automata in locuinta fiindca an de an te poti ajuta pentru a produce pui de pasare pentru curte.

Pe viitor, aceasta alegere este mai sanatoasa, deoarece vei ajunge sa consumi pui crescut cu produse naturale, nu pasari achizitionate din supermarket.

Lasă un răspuns