Sunt o multime de site-uri, bloguri si magazine care apar peste noapte in mediul online. Deja nu se mai pot contoriza la cat de multe sunt, dar doar o mica parte din acestea au succes.
Desi online-ul este atat de cuprinzator incat iti permite, fara mari restrictii, sa ai afacerea ta, aceasta trebuie intretinuta si promovata. Pentru asta ai nevoie de un specialist care sa realizeze optimizare seo pentru magazine online.
Ce este optimizarea SEO?
Optimizare pentru motoare de cautare sau Search Engine Optimization (SEO), este un proces de perfectionare (favorizare) a vizibilitatii site-urilor web sau paginilor web in cadrul ordonarii rezultatelor cautarii in lista facuta de motorul de căutare. (Sursa: Wikipedia)
Mai pe intelesul tuturor o sa explic acest termen. Imi deschid astazi un magazin online cu lenjerie intima pentru barbati cu domeniul lejeriebarbati.ro. Credeti ca asta e tot? Daca da, atunci rog sa mi se raspunda la urmatoarea intrebare: cum vin vanzarile?
Nu este suficient sa existi. Trebuie sa devii vizibil, lumea sa afle de tine, sa iti acceseze pagina, sa iti distribuie pagina magazinului pe retelele de social media, sa te recomande rudelor si prietenilor in urma comenzilor onorate de tine si a multumirii clientului cu calitatea produselor comercializate.
Pentru asta exista specialisti si companii care se ocupa de optimizare SEO. Meseria lor este ca TU sa te afli prezent in primele rezultate pe motoarele de cautare, lumea sa cumpere de la tine iar afacerea ta sa prospere. Pentru asta este nevoie de investitie, exact ca intr-un departament de marketing.
Deschiderea unei afaceri este doar un prim pas micut. Multi gresesc cand isi deschid o afacere online ca aceasta va merge de la sine. Uneori este mult mai mult efort de depus online decat in offline iar aici nu poti interactiona face2face cu clientul. Clientul tau se afla undeva departe si comanda produsele de pe pagina ta. Ca sa afli ce parere a avut despre experienta vizitarii magazinului tau, ai nevoie sa implementezi un formular de feedback pe care il trimiti persoanei care a comandat un produs din magazinul tau online.
Atentie: Trebuie sa ai grija sa nu incalci regulamentul G.D.P.R.!
Google are peste 300 factori activi de incadrare a paginilor iar acestia se modifica frecvent pentru a evita abuzurile optimizarii unor site-uri.
In urma aplicarii strategiei SEO se va putea observa cresterea traficului zilnic in cadrul magazinului online si a numarului de comenzi. Aceasta promovare trebuie facuta ”sanatos” si nu abuziv, asta daca iti doresti ca magazinul tau sa ramana in tabara paginilor ”prietenoase” cu motoarele de cautare.
Personal detin doua bloguri carora le-am facut optimizare seo dupa cum am stiut si dupa cum m-am informat. Luni de zile am stat si am citit despre SEO si ce ar trebui sa fac ca paginile mele sa aiba un trafic zilnic decent. Pot afirma ca mi-a reusit, sunt multumit de munca depusa, dar si constient de faptul ca fara optimizare seo ramaneam pe ultimele locuri pe motoarele de cautare.
Incurajez tinerii sa porneasca o afacere in mediul online fiindca impreuna construim viitorul, iar acesta nu mai este offline. Inainte sa pornesti la drum cu o afacere online, asigura-te ca ai resursele necesare, financiare in primul rand, de a angaja o persoana/firma care sa te ajute in promovarea magazinului tau pe toate motoarele de cautare.
Daca vrei sa citesti mai multe despre ce inseamna ”seo” si cum trebuie realizata, acceseaza acest link: https://moz.com/beginners-guide-to-seo.
Sa nu uitati ca marile magazine online au pornit ”de jos”. Acestea isi aveau depozitul intr-un garaj sau apartament iar la administrarea magazinului se aflau maxim trei persoane. Cum credeti ca au ajuns atat de cunoscuti in mediul online?