Cat de importanta este analiza financiara a unei firme?

Ca angajat in Romania intr-o companie destul de dezvoltata la nivel national urmaresc cu interes piata locurilor de munca si activitatea unor mari angajatori de la noi. Pot spune ca fac acest lucru din pasiune, dar si din dorinta de a fi informat.

Ca orice alt angajat la o varsta frageda, am facut greseala de a ma rezuma la ce mi s-a promis in interviul de angajare. Orice angajat care isi doreste un loc de munca stabil, trebuie sa priveasca actiunea sa de angajare pe termen lung, sa se gandeasca la potentialul companiei de a se dezvolta, sa urmareasca cifra de afaceri a acesteia, profitul net cat si intregul profil financiar al firmei.

Un exemplu de ”ASA DA” al unei firme romanesti il regasiti accesand urmatorul link: https://www.risco.ro/verifica-firma/astel-mobile-cui-30262950. Putem observa niste indicatori importanti care influenteaza decizia de a merge la interviu (daca avem unul). La o prima analiza, compania care are o vechime de 9 ani pe piata de Romania inregistreaza cresteri privind cifra de afaceri, o crestere a profitului net de 15% in intervalul 2018-2019 cat si o crestere a numarului de angajati. Ce inseamna asta in cateva cuvinte simple? O companie care se afla in continua crestere pe toti indicatorii reprezinta un grad de incredere ridicat pentru un angajat privind stabilitatea locului de munca pe o perioada cat mai indelungata.

Cu asta se ocupa Risco.ro! Daca astazi ai fost sunat pentru ca ai aplicat pentru un job, ai timp pana in ziua in care trebuie sa te prezinti la interviu sa vezi o analiza financiara a firmei la care ai aplicat pentru un loc de munca. Nu sunt necesare cunostinte complexe privind piata muncii. Risco.ro se ocupa de analiza financiara a companiilor si creeaza un profil financiar pentru fiecare in parte. Accesezi risco.ro, introduci CUI-ul firmei (daca il cunosti) sau numele companiei in casuta de cautare si ai toate datele de care ai nevoie in fata ochilor inainte de a lua o decizie majora din punct de vedere profesional.

Este un instrument modern de care trebuie sa tinem cont iar importanta existentei sale trebuie apreciata la maxim. In urma cu cativa ani nu gaseai informatii despre compania pentru care urmeaza sa lucrezi decat prin surse si asta daca cunosteai pe cineva care a lucrat in trecut la acea companie. In acest caz, persoana in cauza iti putea prezenta situatia din cadrul firmei prin filtrul mintii sale, nefiind deloc impartial.

Risco.ro este impartial! Acesta prezinta cifre clare si analiza financiara cu punct si fara virgula. Cifrele nu mint! Dincolo de ce poate impacheta personalul HR la interviu, adevarul legat de firma respectiva se regaseste doar pe acest site.

Cele mai mari companii din Romania sunt listate pe risco.ro! Si nu numai! Chiar si microfirmele (cele cu 1-2 angajati) au un profil financiar pe acest site. Asadar, in orice colt al tarii te-ai afla, poti regasi orice informatie de care ai nevoie despre orice companie.

Putem face un test?

Descarca aplicatia pentru mobil (da, au si aplicatie), iesi afara, mergi pe strada si primele companii pe care le gasesti in cale cauta-le pe risco.ro. Te-am convins?

In prezent nu voi mai repeta greseala pe care am realizat-o la inceputul vietii de adult. Chiar inainte de a aplica pentru un alt job, voi verifica firma din punct de vedere al stabilitatii financiare, asta ca sa nu imi mai pierd timpul cu aplicari si interviuri la firme care nu prezinta interes financiar pentru mine.

Desigur, mai sunt si oameni care prefera sa lucreze pentru o perioada scurta de timp intr-o companie si doresc sa fie intr-o schimbare continua. Pe acestia nu ii vom include in discutia noastra de astazi fiindca nu fac subiectul temei.

Risco.ro este important atat pentru aplicantii de joburi cat si pentru alte companii – analiza privind piata muncii, venituri, datorii si alti indicatori importanti ai economiei. Ai toate informatiile centralizate intr-un singur loc. Mai mult de atat, sa iti creezi cont nou la ei este chiar GRATUIT! Da, nu te costa absolut nimic pentru a avea acces la informatie.

Tu ce asteptari ai de la un angajator? Cum vezi siguranta financiara si cum crezi ca o poti obtine ca salariat in Romania? Suntem curiosi daca avem amandoi aceeasi perspectiva. Pana atunci iti ramane doar: Risco.ro!

Lasă un răspuns