Blogger pe timp de pandemie

Pandemia prin care am trecut si prin care inca trecem ne-a pus multe ”bete-n roate” din punct de vedere al timpului liber petrecut, din punct de vedere profesional si financiar. Majoritatea am trecut prin etapa in care, pe o perioada limitata de timp, a trebuit sa strangem cureaua pentru a putea face fata cu banii. Unii din noi am fost incoliti mai mult sau mai putin iar altii au inceput sa caute alternative de a castiga un ban in plus pentru a le fi mai usor sa treaca peste aceasta perioada.

Ca blogger de atatia ani, ma bucur ca am avut intotdeauna alternativa de a castiga niste bani in plus prin campaniile pe care le primesc de la anumiti sponsori. Odata cu trecerea anilor, in jurul blogurilor pe care le detin s-au creat comunitati de oameni care citesc frecvent ceea ce postez, ma urmaresc si shareuiesc informatia pe retelele de socializare. Pe langa acestia, mai exista si vizitatorii unici care acceseaza o singura data un articol in urma unei cautari pe google. Cu totii sunteti bineveniti pe blogurile mele! 🙂

Cum am inceput sa fac bani din blogging?

Mi-am inceput activitatea in lumea blogosferica cand aveam 18 ani (am 28 de ani in prezent) ca novice, activand pe platforma blogger.com de unde, cred, am inceput cu totii. Fara cunostinte in domeniu blogurilor, nu stiam ce inseamna HTML, nu stiam ce este SEO si cu ce se mananca activitatea pe blog, doar am inceput sa scriu, sa livrez informatie si asa a inceput totul. Cu trecerea zilelor, numarul articolelor scrise si publicate crestea, accesarile au inceput sa vina si ele. Am inceput sa urmaresc blogurile celor care imi citeau blogurile iar de la ei am aflat primele informatii referitoare la campaniile de advertising sau cum sunt cunoscute de toata lumea cu numele de ”advertoriale”.

Advertorialele sunt articole redactate de blogger pentru un sponsor care remunereaza financiar redactarea in scopul de a face cunoscut un produs/un site/un magazin online. Exista campanii pentru bloggeri in care acestia primesc produse pentru a le testa pe o perioada limitata de timp si pentru a redacta advertoriale pe baza acestora in care recomanda produsele posibililor clienti care acceseaza si citesc articolul.

Am inceput colaborarea cu https://www.advertoriale.eu/sustinem-bloggerii.html unde te poti inscrie si tu daca detii un blog cu o vechime de minim 6 luni si vrei sa incepi sa monetizezi. Trebuie doar sa ai in vedere faptul ca blogul nu trebuie sa contina doar advertoriale. Este apreciata originalitatea si calitatea continutului pe care il livrezi cititorilor.

Pot spune ca, cel putin pentru perioada de inceput, nu vei trai doar din asta. Venitul in primul an a fost de 1034 euro, media fiind de 86 euro/luna. Nu este o suma WOW, dar hei…pentru mine a reprezentat un inceput. Dupa un an de postari de articole, blogul mi-a devenit si mai cunoscut, accesarile au crescut si ele + mi-am mai deschis un alt blog. Deja venitul se dublase si exista o crestere in numarul de advertoriale publicate, deci si in remuneratia financiara obtinuta.

Poti ajunge sa castigi suficient de mult?

Da, desigur! Suficient de mult cat sa reprezinte un venit stabil, dar asta depinde doar de tine, de capacitatile tale de redactare, de gradul de implicare si de timpul alocat pentru aceasta activitate. Trebuie privit ca pe un plus fiindca nu depinzi de nimeni, nu ai un program fix si nu ai un sef care sa te critice.

    Cand si cum administrez campaniile primite?

In primul rand, trebuie sa loghezi frecvent pe platforma pentru a verifica daca au fost postate campanii noi. Nu te anunta nimeni, aceasta este sarcina ta.

In al doilea rand, atunci cand ai identificat o campanie noua in tabul ”Joburi”, trebuie sa accesezi campania si sa o rezervi. Dupa ce ai realizat rezervarea campaniei, te poti apuca de treaba. Dupa ce ai redactat si publicat advertorialul, te vei intoarce pe platforma unde vei lasa link-ul articolului + titlu si vei submite campania.

Articolul pe care l-ai redactat intra in verificari. ”Sponsorul” trebuie sa se asigure ca ai respectat toate cerintele din platforma inainte de a-l aproba. In cazul in care ai omis ceva, campania iti este realocata pentru a aduce modificari. In cazul in care totul este perfect, articolul iti este aprobat iar banii o sa-i vezi imediat in contul de pe platforma advertoriale.eu. Ulterior, banii stransi din campaniile la care ai participat vor fi alocati intr-un cont paypal.

In cazul in care nu detii un cont paypal, nu te costa nimic sa deschizi unul. Se creeaza rapid iar de acolo iti poti retrage banii in orice cont bancar deschis pe teritoriul Romaniei.

Colaborarea cu advertoriale.eu este o colaborare bazata pe rezultate, calitate continut, seriozitate si respect. In toti acesti ani de parteneriat, aceasta platforma mi-a oferit toata increderea unei colaborari indelungate pentru monetizarea blogurilor pe care le detin.

Esti pregatit sa iti monetizezi munca?

 

 

Lasă un răspuns