Anumite automatizari industriale cresc productivitatea

IDmag – Automatizari industriale

Subiectul de astazi este un subiect ceva mai complicat de explicat din cauza diversitatii acestei teme. Mai exact, o sa vorbim despre automatizarile industriale, adica acele lucruri care ne fac viata mai usoara oriunde ne ducem.
In toate institutiile mari din punct de vedere al dezvoltarii, aveti totul la o singura apasare de buton sau pe baza unui senzor de miscare. Aparatele executa o comanda atunci cand te afli in raza sau cand apesi pe un buton. Mai pe scurt, asta inseamna automatizare industriala.
Automatizare industriala mai inseamna si cresterea productivitatii intr-o fabrica sau uzina. Aparatele sunt cele care fac treaba in locul omului pentru faptul ca acestea sunt programate pentru o anumita activitate. Marja de eroare pe care acestea o pot face este extrem de mica din pricina exactitatii si eficientiei cu care lucreaza. Incetul cu incetul, omul o sa fie inlocuit pe linia de productie de anumiti „roboti” care vor face toata munca. Costul acestora este mult mai scazut decat costul unui personal angajat. Pe viitor, unde se va ajunge?
Automatizari industriale inseamna si mai mult de atat. Inseamna aparate puse la dispozitie in spatiul public sau in institutiile publice ale statului. Acel aparat pe care-l gasim la Trezorerie (Finante si Banci) care ne elibereaza bon de ordine automat este cel mai bun exemplu de proces de automatizare industriala. Nu mai este nevoie de o tanti care sa stea acolo si sa elibere bon de ordine sau, in cazul in care nu exista un angajat pe acest post, fara bon de ordine insemna un intreg haos in cadrul institutiilor fiindca mai exista persoane care nu stiu sa pastreze randul. In incercarea de a va explica ce inseamna automatizarea industriala si de a va explica faptul ca dati zilnic nas in nas cu aceste aparate, am reusit, involuntar, sa va arat partile bune, dar si mai putin bune in acest proces de automatizare.
Aceasta evolutie este ascendenta. Priviti cu 20 de ani in urma la ceea ce era atunci si priviti acum. Eu am doar 22 de ani si, desi am prins tehnologia in intreaga ei ascensiune, imi e greu sa-mi imaginez ce va fi cand voi avea 40-50 de ani. Daca vrei sa te documentezi si mai mult in domeniu si, mai ales, sa aflii cine sunt furnizorii de aceste echipamente, te invit sa dai click pe urmatorul link: https://adolescentisenzationali.wordpress.com/2013/12/10/idmag-ro-cel-mai-mare-furnizor-de-echipamente-mobile/

Care e parerea ta in ceea ce priveste automatizarile industriale? Vom ajunge intr-un punct bun sau mai putin bun?

Lasă un răspuns