Sistemul de etichetare in depozitele din Romania

    Primul job in Bucuresti

    Au trecut cativa ani de cand m-am mutat in Bucuresti si imi amintesc cu drag experienta pe care am trait-o in cadrul unui depozit logistic de la marginea Bucurestiului, situat pe centura Berceni. Era vorba despre un loc imens de depozitare de marfuri care urmau sa fie etichetate si livrate in marile supermarket-uri din Bucuresti.
    In cateva luni am trecut prin o multime de sarcini: prima data am fost picker – scanam si aranjam marfa pentru comanda, a doua oara am trecut la etichetarea produselor iar ultima oara am fost mutat pe departamentul de facturare, unde nu am stat decat doua luni, apoi urmand demisia si mutarea in cadrul altei societati comerciale, intr-un domeniu total diferit.
    Fiecare sarcina era foarte importanta, avand in vedere ca nu se putea trece la etapa urmatoare daca nu era indeplinita una din acestea.
Marfa era initial selectata si aranjata pe paletii de marfa, urmand apoi sa fie verificata si ulterior trimisa la etichetare. Etichetele se lipeau pe produse cu ajutorul unui pistol de etichetare. In cadrul unor etichete industriale care se aplicau pe marfurile de volum mare iar pentru acestea existau dispozitive speciale pentru aplicare.
     Dupa ce erau aplicatile etichetele, acestea se ambalau si erau incarcate in tiruri pentru distribuirea acestora in supermarket-uri. Tirurile cu marfa nu plecau din curtea depozitului pana nu primeau factura pe marfa distribuita de la departamentul de facturare, acest act fiind necesar impreuna cu avizul de insotire al marfii, in cazul unui control efectuat de Politia Romana.
     A fost o experienta placuta, perioada in care am invatat lucruri noi. In prezent, atunci cand merg la cumparaturi, stiu ca fiecare produs de pe acel raft a trecut prin cateva maini si stau sa-mi imaginez cati oameni au muncit pentru ca acel produs sa poata fi adus pe rafturile magazinelor.

Lasă un răspuns