De fiecare data cand vine primavara ma bucur. Asta nu doar pentru faptul ca se incalzeste afara si nu mai sunt nevoit sa stau imbracat cu trei straturi de haine, si din pricina concediului de vara pe care il astept nerabdator sa il petrec cu colegii intr-un team building.
In fiecare an imi planific concediul personal in functie de team buildingul organizat de companie, fie inainte sau dupa acesta. Imi place sa fac aceasta trecere dintr-o vacanta in alta pentru un indelung moment de relaxare.
Ce imi place la un team building?
Activitatea de team building are ca scop cunoasterea angajatilor si in afara mediului de lucru, sa petrecem timp impreuna distrandu-ne, departe de griji, stres si taskuri.
In fiecare an, activitatile in team building au fost diferite iar distractia a fost la ea acasa. Pe langa voia buna si bautura din plin, au existat momente foarte amuzante pe care unii dintre noi le-am creat, voluntar sau involuntar, care ne-au facut sa radem in asa fel incat ne tineam cu mainile de burta.
De fiecare data, acest tip de activitate a creat uniune in cadrul echipei si ne-a facut pe toti sa fim mai comunicativi unul cu celalalt si sa ne ajutam mai mult decat am facut-o pana in present.
Cred ca scopul team buildingului a fost atins iar managementul companiei s-a declarant multumit de rezultatele obtinute.
Daca ai de gand sa organizezi acest tip de activitate, poti arunca o privier peste cateva oferte team building. Pana atunci, las in randurile de mai jos cateva sfaturi pentru un team building ideal.
Cum organizezi un team building perfect?
- Alegerea locatiei
Locatia trebuie aleasa in functie de anotimp: vara sau iarna. Aceasta nu trebuie sa fie o locatie din acelasi oras sau apropiat. Cu cat mai departe, cu atat mai bine. Sa nu exageram si sa ajungem prin Bali desi este o locatie ideala de vizitat.
2. Activitati
Lumea trebuie sa se distreze, iar pentru asta trebuie sa existe o lista de activitati indoor si outdoor. De ce ambele variante de activitati? Vremea intotdeauna ne face surprize si trebuie sa avem un plan B de actiune. Incearca sa eviti situatia in care participantii sa se intrebe ”Acum ce facem?”.
3. Timp liber
Desi majoritatea activitatilor se realizeaza in grup, exista momente in care participantii doresc sa isi faca de cap. Nu trebuie sa-i constrangi sa ramana. Unul doreste sa faca poze, altul sa se plimbe, un altul poate doar sa stea si sa se relaxeze. Fiecare are nevoie de putin timp pentru el.
4. Organizeaza de comun acord cu participantii
Poate ai o multime de idei in cap despre cum ar arata un team building reusit, dar asta nu inseamna ca ideile tale se vor plia pe asteptarile participantilor. De aceea este recomandat ca fiecare activitate care ii implica si pe ceilalti, sa fie discutata cu acestia inainte de implementare.
5. Feedback
Atunci cand organizezi pentru prima data un team building trebuie sa aflii ce ii nemultumeste si multumeste pe oameni. Pentru asta, incearca cum au fost team buildingurile anterioare si sa culegi informatii din feedbackurile participantilor.