Inregistrare domenii – Gazduire.ro |
Multe persoane m-au intrebat cum am inceput cu revista, site-ul acesteia si cum am facut de am atatea accesari pe zi. Astazi m-am decis sa raspund prin acest articol. Dupa ce am creat pagina de facebook (ea a fost prima), am creat site-ul. In doar cateva ore acesta era pus pe picioare si putea fi accesat insa nu era suficient. Avea subdomeniu, ceea ce imi displacea mult. Pentru care care nu stiu diferenta intre un subdomeniu si un domeniu, ofer acest exemplu:
– www.orizonturiliterare.blogspot.ro – Subdomeniu
– www.orizonturiliterare.ro – Domeniu (.ro)
Subdomeniul oferea un grad de inferioritate site-ului si neincredere pe motoarele de cautare. Ceea ce trebuie sa stiti este ca, daca investesti in site-ul tau, atunci si el are succes. Asta m-a determinat sa-mi comand un domeniu .ro, fiind un domeniu vazut foarte bine de motoarele de cautare si promovat cum trebuie. Am comandat, mi-a fost eliberata o factura proforma online pe care am printat-o si am platit-o la banca. Intors acasa, plata deja imi era confirmata pe mail. Am adaugat la setarile domeniului adresele dns si ip-urile iar site-ul era „up” din toate punctele de vedere si cu domeniu .ro.
Avand un domeniu, site-ul tau este mai usor de accesat si vizibil pe motoarele de cautare. Trebuie sa-ncepi sa creezi continut pentru a fi cat mai vizibil. Un site cu domeniu intotdeauna va fi pe prima pagina in cautarile pe google iar asta iti va aduce trafic. Adus in lumina reflectoarelor, te vei face cunoscut si remarcat. Stand ascuns dupa o cortina, publicul nu te va vedea niciodata cum trebuie sau nu o sa te vada deloc. Pretul unui domeniu este de aproximativ zece euro/an, ceea ce inseamna aproximativ 50 lei. Nu este o investitie mare pentru un site. Un domeniu isi poate permite oricine, mai ales cineva care porneste un proiect in mediul online. In urma acestei investitii, iti poti monetiza site-ul iar daca faci asta, cu siguranta iti scoti banii de domeniu intr-un an de zile, asta in cazul in care nu scoti chiar mai mult de atat, depinde de ceea ce lansezi pe internet si daca oamenii sunt in cautarea a ceea ce oferi tu pe net (ma refer ca si continut).
Mai detin si un blog personal caruia i-am cumparat un domeniu, blog pe care am peste o mie de articole scrise. Numarul accesarilor a crescut iar domeniul ofera un grad de eleganta si respect paginii. Fa-te auzit in mediul online!
Daca vrei sa citesti mai multe despre domenii si subdomenii, te invit sa dai click pe urmatorul link: http://ro.wikipedia.org/wiki/Domeniu_Internet