Functie de sef? Birou de sef!

       Suntem intr-o continua cautare de forta de munca tanara, hotarata sa castige bani pentru existenta sa, pentru dezvoltare si pentru investitie. O mare parte dintre acestia, se plafoneaza la ceea ce au si renunta la ideea de a face un efort suplimentar pentru a obtine un castig mai mare. Aici nu ma refer la ore suplimentare peste program sau la un al doilea job, fiindca meritam, cu totii, cateva ore libere si pentru noi.
       Consider ca tinerii pot face mai multe pentru ei. Sunt inca increzator in tanara generatie ca acestia pot schimba viitorul acestei tari. Acestia pot investi azi, pentru a scoate profit maine. Mai exact, acestia isi pot deschide propriile firme si sa creeze locuri de munca pentru alti oameni.
Poti porni de la nimic. Cu o investitie minima de doar cateva sute de lei, poti porni la drum si poti face profit.
       Dupa efectuarea primilor pasi in aceasta lume a antreprenoriatului, vine momentul amenajarii unui birou propriu pentru a avea spatiul necesar efectuarii activitatii zilnice si gestionarea afacerii.
       Mai mult de atat, tine de statut. Esti sef, iti trebuie un birou managerial spatios pentru depozitarea tuturor actelor si a dosarelor. Este nevoie de putina impunere din partea unui sef, iar aici nu ma refer la ordine, Impunerea se poate face de la sine, prin statut si prin aerul prin care biroul il exprima.
      Persoana care se prezinta pentru interviul de angajare, trebuie sa se aseze pe partea cealalta a biroului tau si sa-ti spuna de ce a ales sa lucreze pentru tine.
Imi amintesc cu drag primul interviu pe care l-am sustinut. M-am asezat jos, timid, pe un scaun facut dintr-un lemn lucios si in fata mea, la o inaltime mai mare, viitorul meu sef. Ma vedeam cu o treapta mai jos, exact acolo unde eram. Acesta si-a impus statutul doar prin pozitia ocupata, drept dovada, am aratat respect fata de acesta si functia pe care o detine.

Lasă un răspuns