Indiferent de smartphone-ul pe care il folosim, acesta are nevoie de protectie, adica de o husa si de o folie. Foliile pot fi simple (de plastic) care protejeaza doar impotriva zgarieturilor, mai ales atunci cand tinem telefonul in acelasi buzunar cu cheile – fiind foarte expus zgarieturilor pe ecran, folie flexi-glass – fiind o ”combinatie” intre folia de plastic si cea de sticla din punct de vedere al duritatii, deci ofera o protectie mai buna decat predecesoarea si folia de sticla – cea mai recomandata – care protejeaza telefonul atat impotriva zgarieturilor cat si impotriva socurilor mecanice.
De cele mai multe ori, intr-un caz nefericit de a scapa telefonul pe jos, folia de sticla se sparge, dar ecranul ramane intact. Personal, am experimentat acest lucru pe un telefon personal, care, dupa socul mecanic, folia de sticla arata asa:
Socul nu a fost foarte mare, telefonul meu a cazut din buzunar pe treptele unei scari, dar ma gandesc ca acea crapatura se putea forma pe ecranul telefonului, nu pe folia de sticla Smart Protection, care a fost usor de inlocuit.
Ca sa iti poti face o idee despre cat de important este sa ai o folie de protectie aplicata pe telefon, priveste urmatorul video:
Folia de protectie a trecut testul cu brio, tableta din imagine reusind sa nu fie afectata de instrumentele folosite pentru a o zgaria.
Lucrez intr-o companie de telecomunicatii din Romania si zilnic am de-a face cu oameni care isi achizitioneaza telefoane noi si dupa un timp, revin cu ele sparte, zgariate sau crapate deoarece refuza sa achizitioneze o folie pentru acesta. Sincer, nu inteleg un lucru: Ai bani sa cumperi un telefon de peste 3000 lei, dar nu ai 35 lei pentru a cumpara o folie?
Pe moment nu iti dai seama de importanta acesteia si te gandesti ca scenariul in care iti scapa telefonul pe jos si se sparge, nu ti se poate intampla tocmai tie, dar ghici ce? Tocmai TU te-ai intors cu telefonul spart. Vorba unui client: „Mai bine sparg 35 lei, decat 3000 lei!”.
O folie de sticla o poti instala la un centru sau o poti instala chiar si tu, acasa, deoarece nu este greu de montat. Poti urmari in urmatorul video https://www.youtube.com/watch?v=U-TCzCDIf9Q cum se monteaza o folie pe un telefon. In acest caz, avem un exemplu de montaj pe un telefon Samsung Galaxy S6 Edge. Nu te speria daca ai un alt model de telefon, procedura este aceeasi, trebuie doar sa respecti urmatorii pasi:
1. Curata ecranul telefonului cu servetelul umed prezent in kitul de instalare
2. Sterge bine ecranul cu servetelul uscat prezent in kit. Ai grija sa nu ramana praf/scame/reziduuri pe ecran pentru a nu fi prinse sub folie. Recomand verificarea ecranului prin expunerea sa la un bec (in felul acesta se observa orice reziduu).
3. Aplica folie de sus in jos. Daca esti atent sa potrivesti folia in partea de sus a ecranului, e imposibil ca aceasta sa mai poata fi montata gresit pe ecran.
In cazul in care ai gresit, poti relua procesul linistit.