Cu trecerea timpului, industria calculatoarelor a evoluat, astfel facand posibila portabilitatea acestora. Oamenii nu se mai inghesuie sa cumpere desktop-uri fiindca ocupa mult spatiu, au un consum destul de ridicat de energie electrica si nu mai este la moda. Acestea au fost inlocuite de notebook-uri si laptop-uri, insa acestea nu ajung niciodata la performanta unui desktop. De ce? Desktop-ul are un spatiu dedicat fiecarei componente, laptop-ul are aproape totul integrat pe placa de baza. Care poate fi mai eficienta? O placa video dedicata sau un cip de cativa mm pe placa?
Laptop-urile nu au fost create pentru joaca, ci doar pentru lucru. Pentru asta sunt bune. In cazul in care doriti ceva mai mult, recomand un desktop. Dezavantajul pe care il au laptop-urile este ca majoritatea pieselor nu se pot inlocui. Mi s-a intamplat sa mi se arda chipset-ul video la laptop-ul cel vechi si nu se mai poate repara. La un desktop, daca se arde o piesa, se poate inlocui foarte usor cu o alta. Cele mai sigure componente pc desktop le poti cumpara de la Mival Group la un pret foarte avantajos. Acestea detin certificat de asigurare a calitatii produsului si, in plus, la fiecare componenta comandata, primesti certificat de garantie, care te scuteste de bani in cazuri nefericite.
Momentan nu mai detin niciun desktop in casa, ci trei laptop-uri (unul stricat) fiindca am ales portabilitatea insa atunci cand fac o editare video sau doresc sa ma joc, se observa lipsa unui desktop. De aceea, daca ai un desktop in casa, iti sugerez sa nu-l dai niciodata pe un laptop, mai ales ca ai avantajul de a inlocui orice componenta in caz de ardere. In cazul meu, daca se arde un laptop, e bun de aruncat la gunoi sau de vandut pentru piese.
Desi vanzarile la desktop-uri au scazut, institutiile inca lucreaza pe acest tip de calculatoare si inca foarte multa lume foloseste desktop-uri. Consider ca acestea nu o sa dispara niciodata de pe piata, doar vor deveni mai ieftine.