Și miliardarii simt uneori nevoia să se relaxeze citind o carte bună.
Dacă sunteți curioși ce se află pe noptiera celui mai bogat om din lume, puteți afla acum, chiar de la el! Fondatorul Microsoft Bill Gates a dezvăluit lista lui anuală de cărți de citit în timpul verii, toate sub 400 de pagini, pentru o lectură ușoară, dar interesantă!
Cu promisiunea că anul acesta temele alese sunt mai simple și mai variate, colecția conține titluri care cu siguranță vă vor stârni interesul pe care le veți găsi la Librex!
Iată mai jos lista cărților recomandate pentru vara 2015:
Hyperbole and a half de Allie Brosh – Editura Vintage, (384 pagini)
(disponibilă în limba engleză)
Este o carte bazată pe blogul scriitoarei în care aceasta folosește tehnica retrospecției și ilustrează desene comice pentru a reanima momente amuzante din copilăria ei.
Scrisă la persoana I, vocea narativă este suprinzător de sinceră în timp ce vorbește despre gânduri pe care mulți dintre noi am fi prea timizi pentru a le exprima.
Are un umor inteligent și sincer, motiv pentru care constituie o alegere ideală pentru o după-amiază de relaxare.
Magia realității de Richard Dawkins – Editura Humanitas (272 pagini)
(disponibilă în limba română)
Richard Dawkins este un biolog de dezvoltare evoluționistă de la Universitatea Oxford care are un talent în a face știința placută și distractivă.
Cartea sa, Magia Realității, raspunde la întrebări precum “cum s-a format universul” sau “ce cauzează cutremurele” pe înțelesul tuturor, folosind ilustrații și schițe.
Bill Gates îl consideră pe Dawkins unul dintre cei mai talentați scriitori de material științific.
What if? de Randall Munroe – Editura Houghton Mifflin Harcourt (320 pagini)
(disponibilă în limba engleză)
Inspirată după blogul său, XKCD, What If, de Randall Munroe conține o colecție de “răspunsuri științifice la întrebări absurde”.
Premisa este simplă: oamenii pun întrebări legate de fizică, biologie, chimie, iar autorul încearcă să le ofere un răspuns rezonabil în parametri științei. Întâlnim întrebări precum “de la ce înălțime trebuie să dai drumul unei bucăți de carne astfel încât să fie gătită până când atinge pământul?” sau “Când vor fi mai multe profile ale oamenilor decedați decât ale celor în viață pe Facebook?”
Răspunsurile autorului, deși amuzante, sunt precise din punct de vedere științific.
Distractivă și informativă, cartea este lectura perfectă pentru persoanele preocupate de întrebări abstracte.
On Immunity de Eula Biss – Graywolf Press, (216 pagini)
(disponibilă în limba engleză)
O carte cu caracter social în care autoarea, academic de profesie, analizează ce se ascunde în spatele fobiei de a fi vaccinat.
Este un studiul concentrat pe refuzul adulților de a-și vaccina copii în ciuda faptului că majoritatea studiilor proclamă vaccinele ca și miracole ale medicinei moderne.
Este o lectură interesantă și informativă care dezabate atât păreri pro cât și contra, încurajând cititorul să își folosească propria judecată în luarea unei decizii.
How to lie with statistics de Darrell Huff, (128 pagini)
(disponibilă în limba engleză)
Scurtă și usor de citit, “How to lie with statistics” se adresează celor interesați de știința statisticilor. Cartea a fost publicată în 1954, dar este la fel de relevantă astăzi ca și atunci.
Este un material informativ care dezbate problema exagerării numerelor cu scopul de a induce în eroare consumatorul. Această carte fost recomandată de Bill Gates și cu alte ocazii, deci se pare că este un must read de vară!
Should we eat de Vaclav Smil – Wiley Blackwell (276 pagini)
(disponibilă în limba engleză)
Unul dintre autorii preferați ai lui Bill Gates, Vaclav Smil este o autoritate în rândul academicilor preocupați de ecologie și protecția mediului. “Should we eat?” își dorește să atragă atenția asupra problemelor naturale cu care ne confruntăm din cauza consumului exagerat de carne.
Vaclav Smil analizează rolul cărnii în nutriția evoluției omului și pune întrebări importante despre cât de eficientă este industria alimentației la nivel global.
Dacă vrei o carte interesantă care să dea naștere unor dezbateri serioase, dar interesante, nu trebuie să-ți scape “Should we eat?”.
“Fiecare dintre aceste cărți m-a facut să mă gândesc, să râd sau, în anumite cazuri, ambele.” adaugă Bill Gates în final.
Voi ce carte veți citi din selecția lui Bill Gates?
Toate cărțile disponibile la comandă la târgul online de carte Librex.ro
Sursă: Librex.ro