Rolul masinilor de cartonat in industria alimentara

Cred ca am mancat cu totii la un restaurant fast-food si am putut observa cutiutele de carton in care ne este servita mancarea sau cutiile special amenajate pentru impachetarea produselor alimentare in cazul consumului la domiciliu. Acestea sunt produse cu ajutorul unei masini de cartonat care poate produce diferite vase sau tavite carton pentru industria alimentara.

Masina de cartonat este potrivita pentru a fi utilizata in urmatoarele industrii:
– Mancare
– Produse de cofetarie sau dulciuri
– Chimica sau farmaceutica
– Cosmetica

Masina de cartonare electronica, verticala, cu motoare fara perii sau complet mecanice, echipata cu brat mecanic si mecanism cu came desmodromice este conceputa pentru a impacheta produsele in cutii, tavi, cutii de expozitie sau orice alt tip de recipiente preformate. Capurile de prindere sunt interschimbabile, decrosare rapida, inaltime care se ajusteaza electronic cu ajutorul panoului de comanda al masinii. Acestea au un sistem de centrare automat, potrivit pentru facilitatea intrarii sticlelor in cutiile de carton; acesta poate fi ajustat electronic, din panoul de comanda al masinii.

Marile lanturi de restaurante de tip fast food, cofetarii, magazine de cosmetica sau farmacii, detin astfel de masini de cartonat. Acestea au aparut pe piata de consum in urma cu mai putin de zece ani, reusind sa cunoasca o mare amploare in cativa ani de la aparitie.

Tavitele de carton au devenit cele mai utilizate produse pentru a transporta mancarea de la zona caselor la mese sau de a transporta mancarea acasa. Mai exista si varianta tavitelor de carton cu capac pentru a evita nefericitele accidente de a ramane fara mancarea comandata. Chiar si atunci cand comandam mancare cu livrare la domiciliu, aceasta ne este livrata in tavite de carton, cu capac, din acelasi material.

Impachetarile de alt gen nu mai sunt acceptate in industria alimentara, in primul rand, datorita igienei si modului de lucru foarte incet, impachetarile manuale prezentand nesiguranta in transport.

Si din punctul de vedere al clientului, acesta isi doreste ca mancarea lui sa fie impachetata intr-un mediu curat, igienic si sigur pentru transportare. Siguranta si seriozitatea reprezinta principalele calitati a unui restaurant care trebuie sa fie evidentiate prin modul de servire, in fata clientului. In felul acesta, se pot crea o baza stabila de clienti care sa revina, de fiecare data, cu drag si sa serveasca mancarea aleasa.

Pana la urma ”prima impresie conteaza” si acolo unde esti servit regeste, vei reveni de fiecare data. Mai mult de atat, le vei recomanda si prietenilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *