Prin Bucuresti cu bicicleta si cat de importanti sunt rulmentii

Locuiesc de peste sase ani in Bucuresti iar naveta cu masina la lucru si inapoi a devenit o rutina, dar si un factor de stres. Pe zi ce trece simt ca petrec din ce in ce mai mult timp in traficul ingrozitor din Bucuresti si aproape zilnic observ situatii in trafic care ma indispun si ma fac sa imi pierd rabdarea.

Dupa atatia ani nu-mi vine sa cred ca mi-a trecut prin cap sa las masina in garaj si sa nu ma mai deplasez folosind acest mijloc de transport. De acasa si pana la munca am 7km de parcurs, dar sunt nevoit sa trec prin centrul capitalei pentru a ajunge la job, loc in care viteza de deplasare este similara cu mersul pe jos, portiune de drum in care pierd foarte mult timp.

Pe 90% din suprafata drumului beneficiez de pista pentru biciclete. Asadar, care credeti ca este decizia pe care am luat-o?

Merita sa faci naveta cu bicicleta in Bucuresti?

In primul rand, ai nevoie de o bicicleta stabila si solida deoarece capitala are si foarte multe gropi si denivelari iar daca nu reusesti sa le eviti, ai nevoie de o bicicleta capabila sa atenueze socurile si sa nu se defecteze rapid. De asemenea, cel mai important este sa ai rulmenti pentru bicicleta destul de rezistenti pe care ii poti achizitiona de aici: https://rulmentika.ro/rulmenti-biciclete. Acestia ofera rezistenta butucului si fac echipa buna impreuna cu suspensia. In felul acesta, te vei bucura de drum, indiferent de cate denivelari si gropi vei descoperi.

In al doilea rand, sa raspund la intrebarea de mai sus. Da! Cu siguranta merita! Pe langa faptul ca deplasarea cu bicicleta inseamna sport si este benefic pentru organism, am scurtat timpul de deplasare pana la munca si inapoi cu 50%. In felul acesta am mai mult timp liber sa il petrec cu familia in fiecare zi. Dupa doua saptamani de pedalat am dat 3kg jos, deci sunt din ce in ce mai multumit de alegerea facuta.

Atunci cand mi-am comandat bicicleta, am preferat sa achizitionez o varianta low cost si ulterior sa aduc imbunatatiri pe care le consider benefice. Asadar, bicicletei pe care am achizitionat-o i-am adaugat o serie noua de oglinzi, am inlocuit franele, butucul si rulmentii. Trecerea dintr-o treapta in alta se realizeaza mai usor si am eliminat situatia in care butucul sau rulmentii mi-ar putea ceda din cauza stresului mecanic pe strazile din Bucuresti. Adaugarea unor rulmenti de calitate ofera o viata indelungata oricarei biciclete iar investitia este minima pentru siguranta si confortul tau.

Putine din bicicletele care se comercializeaza pe piata detin un set de rulmenti de calitate. Foarte multi producatori, pentru a reusi sa ofere un pret cat mai scazut pentru produsul lor se zgarcesc in a oferi calitate undeva, iar rulmentii sunt primii pentru care opteaza producatorul de biciclete. Asadar, atunci cand va achizitionati o bicicleta noua, recomandarea mea este sa va comandati un set de rulmenti de calitate separat si sa-i inlocuiti pe cei oferiti de producatorul bicicletei.

Pretul pentru un rulment de bicicleta difera, pornind de la 6 lei/buc pana la cativa zeci de lei, in functie de model, producator, bile pe un rand sau pe ambele randuri.

Datele de contact ale magazinului de unde am cumparat rulmentii pentru bicicleta sunt urmatoarele:

SC TECHNOCOM-TRADING SRL

TEL:+4 0748 282 887
+4 0752 286 123
[email protected]
[email protected]
www.rulmentika.ro
Str. Vasile Lupu nr. 142b, Iași, 700335, România

 

Imi amintesc de perioada cand eram copil si foloseam bicicleta pentru adult al fratelui meu care era mult mai mare ca mine iar la un interval de cateva luni, datorita aventurilor avute cu bicicleta prin toate gropile comunei in care locuiam, rulmentii cedau si trebuiau inlocuiti frecvent. O data cu trecerea anilor, calitatea producerii rulmentilor a crescut, asadar inlocuirea acestora a devenit destul de rara. Ce amintiri placute! Pedalam la acea bicicleta uriasa fara sa ma pot aseza pe sa, pedalam de parca innotam (Ha ha!). Cred ca majoritatea am facut asta cand eram mici, aveam o bicicleta a familiei pe care o utilizam cu totii, indiferent ca eram mici sau mari.

Daca locuiesti intr-un oras de tip metropola, esti dispus sa treci de la masina la bicicleta? Consideri bicicleta eficienta si o solutie de a te deplasa mai rapid intr-un oras mare? Lasa-ne parerea ta in sectiunea de comentarii! Pana atunci, zic sa pedalam cu spor. 🙂

 

 

Lasă un răspuns