Case pe structură din lemn rezistente și cu costuri mici de întreținere, construite rapid și curat

Case pe structură din lemn rezistente și cu costuri mici de întreținere, construite rapid și curat

 

 

Vremurile nu sunt tocmai ideale, dar românii continuă să viseze la construirea propriei lor case. Oricine își dorește acel loc căruia să-i spună cu drag “acasă”, iar acel spațiu trebuie să aibă o arhitectură și o amenajare interioară care să îi reprezinte. Însă, nimeni nu prea își dorește să treacă prin experiența neplăcută a șantierului. Așadar tot mai multe persoane caută soluții, astfel încât durata șantierului să fie cât mai scurtă.

 

Una dintre variantele preferate este construirea unei case pe structură din lemn. Astfel de proiecte case lemn nu vin numai cu avantajele timpului redus de construcție și un șantier mai curat. Acestea au și o izolație termică mai bună, sunt mai ușoare și mai rezistente la cutremur. Litarh este constructorul pe care ar trebui să te bazezi când vine vorba de case pe structură din lemn.

 

Despre Litarh și avantajele acestor proiecte

 

Echipa Litarh, cu pagina de prezentare litarh.ro, se ocupă cu construcția caselor din lemn prefabricate conform proiectelor de arhitectură. Acestea sunt 100% personalizabile, astfel încât rezultatul final să fie conform cu viziunea clientului. Echipa poate ridica o casă de 100 m² în numai o singură săptămână.

 

Când vine vorba de casele din beton sau cărămidă, este necesară o anumită perioadă de timp pentru ca materialele utilizate să se întărească. În schimb, casele din lemn sunt realizate din materiale uscate, prefabricate, iar finisarea pereților se face imediat după montarea lor. Fiindcă nu există saci de ciment, cofraje, beton turnat și alte materiale utilizate în construcții tradiționale (în afară de fundație), șantierul va fi mult mai curat și implicit costurile pentru îndepărtarea deșeurilor mai scăzute. Pereții și plafoanele sunt realizate în fabrică, utilizând softuri de proiectare de ultimă generație. Fiindcă nivelul preciziei este crescut, pe șantier acestea doar se vor monta precum niște piese LEGO.

 

Rezistență ridicată la cutremur

 

O casă pe structură din lemn este de 2-3 ori mai ușoară decât una din beton sau cărămidă. Fundația este redusă, ceea ce înseamnă alte economii, dar și că rezistența la cutremur este sporită. Cutremurul va acționa asupra unei case cu o forță direct proporțională cu greutatea sa. Cu cât aceasta este mai ușoară, cu atât forța cutremurului va fi mai mică.

 

Casă mai bine izolată, facturi energetice mai mici

 

Atât constructorii, cât și cei ce își doresc o casă sunt tot mai atenți la rezistența construcției și la nivelul sau de izolație termică. Se dorește o casă performantă energetic, astfel încât costurile de întreținere să fie cât mai scăzute.

 

Spre deosebire de casele din beton sau cărămidă, casele pe structură din lemn vor avea material izolant montat în interiorul pereților. În timpul construcției se montează și izolația. La final se va monta izolația exterioară, îmbrăcând casa într-o anvelopă continuă.

 

După ce sunt terminate finisajele, casa pe structură din lemn poate avea aspectul oricărei case din beton, cărămidă sau metal. Se poate opta pentru a lăsa grinzile din lemn la vedere, pentru a păstra acel aspect rustic. În caz contrar, acestea se vor acoperi cu plăci de gips-carton și alte materiale de finisare, astfel că nimeni nu va bănui că structura casei este din lemn.

 

Descoperiți pe litarh.ro portofoliul de proiecte case lemn și mai multe informații despre acestea.

 

Contact:

[email protected]

Lasă un răspuns