Carnati de casa vs carnati din comert

      Cu riscul de a parea un om clasic, prefer mancarea preparata acasa in defavoarea celei din oras, fiind chiar gatita. In oras se folosesc condimente la plic iar mancarea este gatita pe repede inainte. Acest lucru inseamna ca mancarea nu este 100% naturala.
    Nu sunt vegetarian, vegan si nu tin dieta, deci mananc orice si sunt iubitor de mancare (gurmand), ceea ce inseamna ca stiu sa apreciez mancarea buna, cea gatita cu rabdare, atentie si la care se adauga un ingredient secret: o doza de iubire.

Pentru faptul ca am pasit in sezonul rece si ne indreptam vertiginos catre Sarbatorile de Iarna, incepem sa ne gandim, din timp, ce vom pune pe masa de Craciun. Conform traditiei, la aceasta se aduna toti membrii familiei si se bucura cu totii de masa imbelsugata. Specialitatea fiecarei case o reprezinta carnatii si cozonacul, gatite in casa. Bautura nu lipseste nici ea din meniu.
    Anul acesta nu m-a mai prins nepregatit ci mi-am achizitionat din timp aparat de facut carnati. Aparatul neaparat trebuie sa fie confectionat din aluminiu dur. Prinderea se face in 2 moduri: cu ventuza sau de masa cu filet. Pachetul contine: aparatul pentru carnati, manivela de filet atasabila, accesoriu de prindere pe masa, cheita pentru insurubat, soclu pentru palnii, 3 palnii de diferite dimensiuni.
    Masa de Craciun trebuie sa fie imbelsugata iar de nelipsit sunt carnatii si cozonacul. Asa este traditia, asa ne-am invatat sa fie. Oamenii depun eforturi mari inainte de Craciun pentru a aranja si a pregati toata mancarea.
    La urma vin musafirii, rude si prieteni cu care vom lua masa si ne vom bucura de bucatele alese. Masa de Craciun este urmata de momentul in care facem cadouri celor dragi. Pana atunci, sa ne agatam pofta in cui si sa asteptam Craciunul. Mai sunt doar 56 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *