Alternativa pentru sistemul de incalzire

Cred ca ne amintim cu totii perioada copilariei, atunci cand vacanta de Craciun o petreceam la bunici, impreuna cu parintii nostri, pentru ca, dupa cum stim, sarbatorile se petrec in familie. Veneam aproape inghetati de afara, dupa ce ne jucam sau faceam oameni de zapada si ne lipeam mainile si picioarele reci de soba de teracota, incalzita cu lemne. Timp de cateva zeci de minute, eram de nedezlipit de acea soba.

O priveam pe bunica cum baga lemn cu lemn in soba pana cand galeata din plastic in care transporta lemnele de la

magazie pana in casa, se golea. Atunci cand era prea frig afara, aceasta consuma cate doua galeti cu lemne pentru a incalzi locuinta. Caldura era de nedescris, mult mai placuta iar atmosfera era mult mai confortabila decat la bloc, fiind unul din motivele pentru care o invidiam pe bunica. Noi de ce nu avem soba la bloc? Acum stiu ca acest lucru este imposibil, dar cand aveam 5 anisori, nu gaseam motive pentru care noi nu ne putem bucura de o soba de teracota.

O data cu trecerea timpului, am crescut si am inceput sa aflu din ce in ce mai multe lucruri cu privire la tot ce ne inconjoara. Am ramas surprins sa aflu ca bunica, din pensia ei de doar cateva sute de lei, era nevoita sa cheltuie peste doua mii de lei pentru a cumpara patru tone de lemne, cat sa incalzeasca locuinta pe toata durata iernii.

Ca toata lumea sa isi faca o idee cu privire la aceasta suma, pentru bunica mea, asta inseamna 5-6 luni de pensie. Teoretic, aceasta nu ar trebui sa manance sau sa consume alimente in aceasta perioada pentru a-si putea permite incalzirea locuintei pe timp de iarna.

Parintii mei o ajuta lunar cu bani fiindca altfel nu ar face fata cheltuielilor si nu ar mai avea cu ce sa mai traiasca. Gandindu-ma mult timp la acest aspect, am incercat sa gasesc o alternativa pe internet pentru a diminua costurile si chiar cred ca am gasit.

Am aflat ca exista un produs care este format din rumegus, care poarta numele de brichete din lemn, al carui cost este mai redus si promite un timp de ardere mai mare. Acestea trebuie depozitate intr-un spatiu care le fereste de umezeala. Produsul poate fi gasit la acest link: http://www.tomibena.com/produse/brichete-lemn.html.

Cat ne-a costat brichetele din lemn?

Iarna trecuta am realizat un test privind noua alternativa de a incalzi locuinta. Am cumparat brichete din lemn in locul lemnelor si va pot spune ca am scutit banii echivalenti pe o tona de lemne. Bunica a ramas surprinsa de noua achizitie. I-am explicat si i-am aratat cum trebuie procedat cu alimentarea sobei. Din 3-4 bucati de brichete din lemn, soba deja se incalzise suficient cat sa incalzeasca cele doua camere. Dat fiind acest rezultat pozitiv, am decis trecerea de la lemnele clasice la brichete din lemn.

Acestia au o forma dreptunghiulara, rotunjite la colturi, greutatea este mai redusa ceea ce face ca transportul acestora sa se realizeze mai usor. De fiecare data cand merg la bunica, ii pot transporta pe brate pana in casa.

Dupa atatia ani, ma bucur sa o vad pe bunica mea cu zambetul pe buze.

Pentru mai multe informatii, puteti accesa pagina de facebook: https://www.facebook.com/Tomibena sau ii puteti contacta prin mail sau telefon, dupa cum urmeaza:

 

  • Adresa: Bivolarie (langa Halta), Vicov de Sus,
    Cod 727610, Judetul Suceava
  • Email: tomibena88@yahoo.com
  • Tel: 0755.091.111

 

Daca locuiesti in mediul rural si doresti sa faci o schimbare privind modul de incalzire al locuintei, atunci este cazul sa treci pe brichete din lemn pentru o incalzire eficienta a locuintei cu un cost redus.

Lasă un răspuns